30 Ιουν 2015

Σχέδιο προώθησης της κρουαζιέρας στο Β.Αιγαίο





Στο λιμάνι της  Αλεξανδρούπολης βρέθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας, κ. Θεόδωρος Κόντες  με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένος (ΡΑΛ) του ΥΝΑ Καθηγητή κ. Κ. Μουτζούρη στο πλαίσιο των επισκέψεων που κάνουν οι φορείς της κρουαζιέρας για τη βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων στην περιφέρεια.

Στην κατάλευκη σαν το μάρμαρό της, Πάρο το ’21st Cyclades Regatta 2015’ του Ν.Ο.Τ.Κ.





Στην κατάλευκη σαν το μάρμαρό της, Πάρο, δεύτερο σταθμό του ‘21st Cyclades Regatta 2015’ του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας βρίσκονται από εχθές, Κυριακή τα σκάφη του αγώνα.

29 Ιουν 2015

Hellenic Seaways: Δρομολόγηση του Flying Cat 3 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού




Στο πλαίσιο της ανανέωσης των δρομολογίων της και της περαιτέρω ενίσχυσης των νησιών του Αργοσαρωνικού, η Hellenic Seawaysανακοινώνει τη δρομολόγηση του Flying Cat 3 στην συγκεκριμένη περιοχή.

Σύσκεψη για την διευκόλυνση της πρόσβασης στο επιβατικό λιμάνι εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου



Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, για την διευκόλυνση της πρόσβασης επιβατών και οχημάτων στο επιβατικό λιμάνι εν όψει της αυξημένης κίνησης, στην διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

ΠΝΟ: Αναστέλλεται η απεργία της 30ης Ιουνίου

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων στη χώρα και την κρισιμότητα των στιγμών

Την αναστολή της προγραμματισμένης - για τις 30 Ιουνίου - απεργίας ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, λόγω των τελευταίων εξελίξεων στη χώρα και την κρισιμότητα των στιγμών.

Cyclades Regatta 2015 του Ν.Ο.Τ.Κ. Εκκίνηση από το Ναρκοθηρευτικό «ΚΑΛΥΨΩ» για την Πάρο




Από το ναρκοθηρευτικό «ΚΑΛΥΨΩ» του Πολεμικού Ναυτικού δόθηκε η εκκίνηση του φετινού 21st Cyclades Regatta 2015 του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας, την Κυριακή 28 Ιουνίου στη Τζιά , η οποία ακολουθεί και όλο τον αγώνα. Την εκκίνηση του αγώνα εδωσε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Ελισσάβετ Χατζηνικολάου, παρουσία του Δημάρχου Κέας, Ιωάννη Ευαγγέλου.
Με ΒΔ άνεμο εντάσεως 4-5 μποφόρ σήκωσαν πανιά τα 63 σκάφη για το πρώτο σκέλος του Αγώνα και τα 60 ναυτικά μίλια απόστασης από την Παροικιά της Πάρου.

28 Ιουν 2015

Στην Πόλη βρίσκονται οι 853 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Celestyal Crystal

Και οι 853 επιβάτες του Celestyal Crystal αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λμάνι της Καλλίπολης και επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο με κατεύθυνση προς την Κωνσταντινούπολη όπου και διανυκτέρευσαν.

Στην Τζιά, νησί εκκίνησης του “21st CYCLADES REGATTA 2015” τα 63 σκάφη





Ραντεβού στην Τζιά, νησί εκκίνησης του 21ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα “CYCLADES REGATTA 2015”, είχαν οι 550 ιστιοπλόοι το Σάββατο 27 Ιουνίου, παραμονή της εκκίνησης. Με ενθουσιασμό έχουν υποδεχθεί όλοι την καινοτομία του φετινού αγώνα του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας να εκκινήσει από νησί των Κυκλάδων, την Κέα και να τερματίσει σε νησί των Κυκλάδων, την Σίφνο, με ενδιάμεσους σταθμούς την Πάρο, την Αμοργό και το Κουφονήσι.

27 Ιουν 2015

Τρεις ελαφρά τραυματίες από τη σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου με δεξαμενόπλοιο στα Δαρδανέλια

Ακυρώθηκε η  κρουαζιέρα

Η Celestyal Cruises εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση για το ατύχημα στα Δαρδανέλια: 
"Η Εταιρεία σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, θα ήθελε να επιβεβαιώσει ότι μετά από ενδελεχή έρευνα όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και κανείς δεν διατρέχει τον οποιοδήποτε κίνδυνο. Αναφέρθησαν μόνο τρία περιστατικά ελαφρών τραυματισμών σε δύο μέλη του πληρώματος και έναν επιβάτη στους οποίους προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Κρουαζιέρα με λιγότερους επιβάτες

Πάνω από 500.000 επιβάτες κρουαζιέρας έχασε το 2014 η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας της CLIA Europe (Cruise Lines International Association) που δημοσιεύτηκε χθες.
Πιο συγκεκριμένα, τη χώρα μας, που παραμένει μεν ο τρίτος καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη αλλά από το 2011 και μετά χάνει διαρκώς μερίδια, επισκέφτηκαν πέρυσι 4,075 εκατ. επιβάτες, ενώ το 2013 είχαν φτάσει τα 4,6 εκατ.

Με ρεκόρ συμμετοχών ο 21ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας

 Συγκέντρωση κυβερνητών-δεξίωση
στο θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ»
για το ‘21
st CYCLADES REGATTA 2015’
του ΝΟΤΚ

Με ρεκόρ συμμετοχών από 63 σκάφη φέτος ο 21ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας ‘CYCLADES REGATTA 2015’ του ΝΟΤΚ και η αντίστροφη μέτρηση άρχισε με την συνάντηση κυβερνητών και δεξίωση στο Πολεμικό Μουσείο Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιουνίου παρουσία της Προέδρου του ΕΟΤ Ελισσάβετ Χατζηνικολάου.

Tο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο

Η Celestyal εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: " Η εταιρεία θα ήθελε να ανακοινώσει ότι σήμερα, Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 και ώρα τοπική 1.28 π.μ., το M/V Celestyal Crystal, σημαίας Μάλτας, ενώ διερχόταν τα στενά των Δαρδανελίων συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο STI PIMLICO με σημαία Nήσων Μάρσαλ. Οι 853 επιβάτες και τα 382  μέλη του πληρώματος είναι όλοι καλά στην υγεία τους όπως επίσης και το πλήρωμα του δεξαμενοπλοίου.

26 Ιουν 2015

Ακτοπλοία: Να αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις καλεί ο ΣΕΕΝ την ΠΝΟ


Nα αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις καλεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Αναλυτικά:  

"Στις δύσκολες μέρες που περνάει η Πατρίδα μας η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία   φαίνεται ότι δεν έχει κατανοήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και τις δραματικές επιπτώσεις της για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.

Ιστιοπλοία: Δύο χάλκινα μετάλλια για τα ελληνικά πληρώματα στα 470 στο Κίελο

Πολύ καλή ήταν η παρουσία των δύο ελληνικών σκαφών 470 σε διεθνή ρεγκάτα στο Κίελο της Γερμανίας.. Και τα δύο σκάφη μας έκαναν σπουδαία εμφάνιση και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Στη Βουλή το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων

Ερώτηση για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή των νησιών του Αργοσαρωνικού καθώς και των Κυθήρων-Αντικυθήρων, κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

ΑΝΕΚ: Τροποποιεί τα δρομολόγια της λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Η ΑΝΕΚ LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της εξαγγελθείσας απεργίας της ΠΝΟ την Τρίτη 30/06/2015 τα δρομολόγια γραμμών Αδριατικής & Κρήτης τροποποιούνται ως εξής:

Αυξήθηκε κατά 9,04% το εισρεύσαν ναυτιλιακό συνάλλαγμα εν μέσω κρίσης





Με αύξηση κατά 9,04% του ναυτιλιακού
συναλλάγματος και συμφωνία προαιρετικής εισφοράς 420 εκατομμυρίων ευρώ που κατανέμονται στα έτη 2013-2016 συνεισέφερε στην οικονομία της χώρας η  ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα.

25 Ιουν 2015

CLIΑ: Τα σημαντικότερα στοιχεία για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα



Σημαντικά στοιχεία για την Ελλάδα σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) :
·     Άμεσες δαπάνες ύψους 506 εκατομμυρίων από τον κλάδο της κρουαζιέρας
·     Αμοιβές ύψους 190 εκατομμυρίων σε εργαζόμενους
·     Δημιουργία 10.136 νέων θέσεων εργασίας

Κρουαζιέρα: Έσοδα ρεκόρ 40,2 δισ. ευρώ για την ευρωπαϊκή οικονομία





Νέο ρεκόρ ύψους  40,2 δισεκατομμυρίων  ευρώ για το 2014, έως και 2,2% αύξηση από το 2013 σημείωσε η οικονομική συνεισφορά του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ευρώπη. Οι άμεσες δαπάνες που δημιουργούνται από την κρουαζιέρα ανέρχονται σε 16,6 δισ. ευρώ, από 16,2 δισ.  το 2013. Τα στοιχεία αυτά δημοσιοποίησε σήμερα η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA).

Δένουν κάβους τα πλοία την Τρίτη 30 Ιουνίου

Η απεργία των ναυτικών, που αναμένεται να ξεκινήσει από τις 00:01 της Τρίτης 30 Ιουνίου έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα τη ίδιας ημέρας πρόκειται να προκαλέσει αναστάτωση σε ταξιδιώτες τουρίστες και ακτοπλοϊκές εταιρείες

24 Ιουν 2015

Δεξαμενόπλοιο της Capital του Ευ.Μαρινάκη διέσωσε 220 μετανάστες





Στη διάσωση 220 μεταναστών, μεταξύ των οποίων 42 γυναίκες και 16 παιδιά, που   βρίσκονταν σε κατάσταση κινδύνου επιβαίνοντες  σε  πλοιάριο που έπλεε  ανατολικά της Μάλτας συμμετείχε, τις πρώτες βραδινές ώρες της περασμένης Δευτέρας,  το δεξαμενόπλοιο «Αγησίλαος» ,  το οποίο διαχειρίζεται η Capital Ship Management Corp. συμφερόντων του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Μήνυμα Θοδωρή Δρίτσα για τον Ετήσιο Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Ναυτικό





Με την αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Ναυτικό στις 25 Ιουνίου 2015, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα προς τους Έλληνες ναυτικούς:

Νέα στροφή σε containreships και δεξαμενόπλοια από τους Έλληνες πλοιοκτήτες




Παρά την κρίση που πλήττει την ναυτιλιακή βιομηχανία  οι ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες συνεχίζουν το ναυπηγικό τους πρόγραμμα με μεγαλύτερη ένταση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές τους.

Τελετή αποφοίτησης του Σχολείου Κυβερνητών Περιπολικών Σκαφών Λ.Σ. - ΕΛ.(δεύτερη εκπαιδευτική σειρά)



Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Λιμενοφυλάκων η τελετή αποφοίτησης του Σχολείου Κυβερνητών Περιπολικών Σκαφών Λ.Σ. (ΣΚΥΠΕΡΣ/ΛΣ) για τη δεύτερη εκπαιδευτική σειρά 33 νέων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με την παρουσία του κ. Γενικού Επιθεωρητή ΛΣ (ΓΕΛΣ) Υποναυάρχου ΛΣ ΤΣΑΝΤΖΑΛΟΥ Ευάγγελου, του αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης Προσωπικού, του Διοικητή της Σχολής Λιμενοφυλάκων και του ΣΚΥΠΕΡΣ ταυτόχρονα, της Επιτηρήτριας του ΣΚΥΠΕΡΣ και λοιπών Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Προσωπικού καθώς και διδασκόντων).

Οδηγίες για λήψη μέτρων στους χώρους ευθύνης Λιμενικών Αρχών κατά τη θερινή περίοδο



         
   Λόγω της έναρξης της θερινής περιόδου, το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εξέδωσε οδηγίες προς τις Λιμενικές Αρχές για εντατικοποίηση των διενεργούμενων ελέγχων στους χώρους ευθύνης τους, λόγω της αναμενόμενης αυξημένης διακίνησης επιβατών και οχημάτων από τους λιμένες της ηπειρωτικής χώρας προς τα νησιά μας.

Spetses Classic Yacht Regatta 2015: Φαντασμαγορική η επετειακή 5η χρονιά!




Ο μεγαλύτερος αγώνας Κλασσικών Σκαφών στην Ελλάδα διοργανώθηκε 18 – 21 Ιουνίου 2015 από το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος με ρεκόρ συμμετοχών και θεαματικές ιστιοδρομίες στο  “Μπογάζι” των Σπετσών με φόντο το υπέροχο κτίριο του Poseidonion Grand Hotel και με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών.

Έκπτωτη από τα ενδοκυκλαδικά η ΝΕΛ, καθεστώς προστασίας για πληρώματα






Σε καθεστώς προστασίας τέθηκαν με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα τα πληρώματα πέντε πλοίων της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, που ζητούν την καταβολή δεδουλευμένων, ενώ η εταιρεία κηρύχθηκε έκπτωτη από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

23 Ιουν 2015

Ν.Μηταράκης: Βολές για τον διορισμό κομματιού στελέχους στην προεδρία του ΟΛΠ



Με αφορμή την τοποθέτηση νέου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον ΟΛΠ, ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας & Αιγαίου της Ν.Δ. κ. Νότης Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Παιδική HELMEPA»: Συγχαρητήρια στα παιδιά Μέλη και τους Εθελοντές Εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος



Την περασμένη εβδομάδα, μαθητές σε όλη την Ελλάδα γιόρτασαν την ολοκλήρωση του φετινού σχολικού έτους και την επίσημη γι’ αυτούς έναρξη του καλοκαιριού, που τόσο περίμεναν. Τα σχολεία ερήμωσαν και τα γέλια και οι φωνές μεταφέρθηκαν στις παραλίες και τις εξοχές όλης της χώρας.

95η Σύνοδος Επιτροπής Ναυτικής Ασφάλειας (MSC 95)


Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, οι εργασίες της 95ης Συνόδου της Επιτροπής Ναυτικής Ασφάλειας (MSC), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στην έδρα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), κατά το διάστημα 03-12 Ιουνίου τρέχοντος.
Από την Επιτροπή MSC υιοθετήθηκαν οι ακόλουθες τροποποιήσεις της Δ.Σ. SOLAS :

«ΑΣΗΜΕΝΙΟΙ» ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΓΚΩΝΗ-ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ


Στο πλαίσιο του στο Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Tornado που διεξήχθη από τις 11 έως τις 16 Ιουνίου στην Λίμνη Λίπνο στην Τσεχία, οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης θριάμβευσαν για ακόμη μια φορά κρεμώντας στο στήθος τους το αργυρό μετάλλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό πλήρωμα βρίσκεται στο βάθρο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τα τελευταία εννέα χρόνια έχοντας κατακτήσει στη σειρά έξι χρυσά, δυο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Οι νικητές του Πανελληνίου Κυπέλλου optimist 'Ρέστεια 2015"



Μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία σημείωσε το πανελλήνιο κύπελλο της κατηγορίας Οπτιμιστ για ιστιοπλόους ηλικίας 7-11 χρόνων που ολοκληρώθηκε στον θαλάσσιο χώρο της Παλαιάς Φώκαιας.

Το 1o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκαφών τύπου Bug διοργανώνεται για πρώτη φορά στις Σπέτσες από το Ναυτικό Όμιλο Σπετσών (Ν.Ο.ΣΠ.)








Το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκαφών τύπου Bug θα διοργανώσει ο Ναυτικός  Όμιλος Σπετσών (Ν.Ο.ΣΠ.) στις Σπέτσες, το διάστημα 9-12/7/2015. Για πρώτη φορά, ένα αθλητικό γεγονός τέτοιου μεγέθους ανατίθεται σε νεοσύστατο Όμιλο. Οι ιστιοδρομίες θα λάβουν χώρα στο δίαυλο των Σπετσών, μπροστά από την παραλία του Αγ. Μάμμα, ανάλογα με τις συνθήκες των ανέμων.

22 Ιουν 2015

O νέος πρόεδρος του ΟΛΠ, Ι.Κούβαρης, είναι κατά της ιδιωτικοποίησης




Ολοκληρώθηκε η εξ αναβολής Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΟΛΠ Α.Ε. στο Ξενοδοχείο Ν.J.V. Athens Plaza με την έγκριση όλων των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

Grimaldi Group: Νέο ναυπηγικό πρόγραμμα 720 εκατ.δολ.





Νέο ναυπηγικό πρόγραμμα  ξεκινάει ο Όμιλος Γκριμάλντι για την κατασκευή 12 πλοίων μεταφοράς οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, ο Εμμάνουελ Γκριμάλντι υπέγραψε συμβόλαιο με τα κινεζικά ναυπηγεία Yangfan την ναυπήγηση σε πρώτη φάση  πέντε οχηματαγωγών πλοίων με μεταφορική ικανότητα 7.800 οχημάτων το καθένα, συνολικής αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων με option  για την κατασκευή άλλων επτά.

Γ.Ανωμερίτης: " Άφρονες και οικονομικά καταστροφικές οι αποφάσεις πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε. σε έναν και μόνο ιδιώτη μέτοχο – διαχειριστή

Ολόκληρη η Ομιλία
του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου
κ. Γιώργου  Ανωμερίτη 
στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση
της ΟΛΠ Α.Ε.


"Χαίρομαι γιατί σας παρουσιάζω έναν ακόμα κερδοφόρο ισολογισμό και έναν θετικό απολογισμό δραστηριοτήτων, εν μέσω μνημονιακής κρίσης. Παράλληλα και ένα σημαντικό έργο για την Πόλη του Πειραιά, με την οποία ο ΟΛΠ Α.Ε. πλέον συλλειτουργεί, όπως άλλωστε και με όλους τους αυτοδιοικητικούς και επαγγελματικούς φορείς της ευρύτερης λιμενικής περιοχής.

Αυξημένη η δραστηριότητα στον τομέα των διαλύσεων

«Παραδόξως» η εβδομάδα που πέρασε, χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα μεγάλη δραστηριότητα παρά
το γεγονός ότι οι προσφερόμενες τιμές παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Όπως αποδείχτηκε, η
συνεχιζόμενη αρνητική εικόνα της ναυλαγοράς ώθησε αρκετούς πλοιοκτήτες να προσφύγουν στη
«λύση» της διάλυσης έστω και σε χαμηλότερες τιμές, ιδιαίτερα για πλοία που τα οποία έπρεπε να
περάσουν τα surveys.

Πλώρη για το NYSE βάζει η Poseidon


Μία ακόμη ναυτιλιακή εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, η Poseidon Containers Holdings, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Γιώργο Γιουρούκο, έβαλε πλώρη για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE). Η Poseidon Containers Holdings στοχεύει στην άντληση 100 εκατ. δολ. από την αρχική δημόσια προσφορά μετοχών (IPO).

Εκτίναξη ναύλων στα πλοία capes


Εκτίναξη των ναύλων στα πλοία capes σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες, καθώς από 5.467 δολ. την ημέρα, που ήταν την προηγούμενη Παρασκευή ο μέσος ημερήσιος ναύλος, έφθασε χθες στα 8.607 δολ., σημειώνοντας άνοδο 57,43%.

Μειώθηκε κατά 2,2% η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου


Μείωση 2,2% παρουσίασε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω σε ετήσια βάση τον Απρίλιο του 2015, έναντι μείωσης 2,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

19 Ιουν 2015

Η GLOBO και η Danaos Management Consultants παρουσιάζουν την ολοκληρωμένη πλατφόρμα “DanaosONE”...



…. και την
πρωτοποριακή mobile εφαρμογή για τον κλάδο της ναυτιλίας

Η GLOBO, διεθνής πάροχος λύσεων Enterprise Mobility που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες μιας εταιρείας για την προστασία και διαχείριση εταιρικών δεδομένων και mobile συσκευών, καθώς και το σχεδιασμό και ανάπτυξη mobile εφαρμογών, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Danaos Management Consultants για την ανάπτυξη mobile εφαρμογών που θα αποτελούν μέρος της “DanaosONE”, της πλέον σύγχρονης και ολοκληρωμένης πλατφόρμας e-servicing για τον κλάδο της ναυτιλίας.

AEGEAN REGATTA 2015: Ο κορυφαίος ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θάλασσας



Ο κορυφαίος ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θάλασσας στο Αιγαίο Πέλαγος ή αλλιώς η Aegean Regatta είναι προ των πυλών! Η σπουδαία διοργάνωση που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια ζωής,  έχει προλάβει να πάρει τη θέση που της αξίζει σε διεθνές επίπεδο, αφού συγκεντρώνει πλήθος συμμετοχών από πολλές χώρες.

« ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ »: Ζαντίνο & Declare οι νικητές του αγώνα





Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 14η χρονιά ο αγώνας «ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ». που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης και της ευαισθησίας των μελών του για την παιδική ηλικία.  Τα έσοδα της χορηγίας του αγώνα που ανέλαβε η “WIND” απεδόθησαν στον γνωστό κοινωφελή οργανισμό «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

ΝΕΛ: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας


Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΛ υπέβαλε ο Γιάννης Αβραντίνης σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ηλίας Σταυριανός κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στο υπουργείο Ναυτιλίας και απηύθυνε έκκληση προς τα μέλη να μην προχωρήσουν σε έκπτωση της εταιρείας από τις γραμμές στις δυτικές Κυκλάδες.

18 Ιουν 2015

Θ.Βενιάμης: Η ελληνική ναυτιλία έχει ανάγκη από από σταθερό νομοθετικό πλαίσιο και ασφάλεια επενδύσεων





Μήνυμα του Θόδωρου Βενιάμη  με αφορμή την ετήσια έκθεση  της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών:

«Tο έτος που πέρασε ήταν γεμάτο προκλήσεις και συνεχείς ανατροπές για τη ναυτιλίαμας τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο. Διεθνώς, η ναυλαγορά συνέχισε να
παρουσιάζει έντονη αστάθεια με διαφοροποιήσεις στις αποδόσεις των ναύλων στις κατηγορίες πλοίων, παρουσιάζοντας ειδικά για τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου ιστορικά αξιοσημείωτα χαμηλά επίπεδα.

ΟΛΠ: Συμμετέχει στην προεδρία της επιτροπής τεχνολογίας και επιστήμης του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος AUGGMED



  
Στην προεδρία της επιτροπής τεχνολογίας και επιστήμης του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος AUGGMED, Horizon 2020 συμμετέχει πλέον η ΟΛΠ Α.Ε.

Η προσφορά πλοίων το 2015 κινήθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα



Ανάλυση
G.Moundreas

Τα θετικά στοιχεία για την ναυλαγορά έρχονται περισσότερο από την πλευρά της
προσφοράς και λιγότερο από την πλευρά της ζήτησης. Απομονώνοντας την σωρευτική υπέρ-
προσφορά τονάζ των τελευταίων χρόνων που αναμφισβήτητα επηρέασε αρνητικά την αγορά, η
προσφορά πλοίων το 2015 κινήθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα γεγονός που οφείλεται στον
συνδυασμό των μειωμένων παραδόσεων και τον αυξημένο αριθμό των διαλύσεων.

Μειωμένη η δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών πλοίων

Μειωμένη ήταν  η δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών για την εβδομάδα που πέρασε:
Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:
✏ Στα Panamax, το ‘NAVIOS ESPERANZA’ 75.536 DWT (2007 – Universal) πουλήθηκε στην Rose Enterprises με Survey due στα $ 14,1 εκ.

17 Ιουν 2015

Hellenic Seaways: Επάνοδος στη λειτουργική κερδοφορία


ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ 

Τον απολογισμό του 2014 ανέλυσε εκτενώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaways, κ. Αντώνης Αγαπητός, ενώ εξειδίκευσε και τις μελλοντικές αναπτυξιακές προοπτικές για την εταιρεία, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου στο Ε/Γ-Ο/Γ Αριάδνη.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε για πρώτη φορά (maiden call) το κρουαζιερόπλοιο “QUEEN VICTORIA”,

Στο λιμάνι του Ηρακλείου  κατέπλευσε σήμερα 17 Ιουνίου 2015 για πρώτη φορά (maiden call) το κρουαζιερόπλοιο  “QUEEN VICTORIA”, της εταιρίας “CUNARD CRUISES” του ομίλου “P&O CRUISES AND CUNARD CARNIVAL UK ” με   περίπου  2020  επιβάτες.