19 Ιουν 2015

« ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ »: Ζαντίνο & Declare οι νικητές του αγώνα





Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 14η χρονιά ο αγώνας «ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ». που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης και της ευαισθησίας των μελών του για την παιδική ηλικία.  Τα έσοδα της χορηγίας του αγώνα που ανέλαβε η “WIND” απεδόθησαν στον γνωστό κοινωφελή οργανισμό «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».


Στον αγώνα έλαβαν μέρος 28 σκάφη, χωρισμένα σε δύο κατηγορίες, τα ORCi (αγωνιστικά) και τα CLUB (κρουαζιέρας). Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο 13 Ιουνίου διεξήχθη μία παράκτια ιστιοδρομία με διαδρομή Φάληρο – Φλέβες – Φάληρο, συνολικής απόστασης 23 ναυτικών μιλίων, με άριστες καιρικές συνθήκες. Τα σκάφη ξεκίνησαν από τον Πειραιά με βορειοανατολικούς ανέμους έως 25 κόμβους, φτάνοντας στο σημείο στροφής αντιμετώπισαν την άπνοια και ελαφρύ νότιο άνεμο που δυσκόλεψε πολύ τα πληρώματα να ολοκληρώσουν το σημείο στροφής και να βάλουν πλώρη ξανά προς το Μικρολίμανο, όπου λίγο αργότερα ξανά βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως έως 25 κόμβων βοήθησαν τα σκάφη να τερματίσουν.
Την Κυριακή το πρόγραμμα είχε τριγωνική διαδρομή. Ο καιρός ήταν αποκλειστικά για κωπηλασία, αφού όλη η περιοχή του Σαρωνικού έμοιαζε σαν μία τεράστια λίμνη. Τελικά η Επιτροπή Αγώνων έδωσε εκκίνηση στα σκάφη, παρ’ όλη την άπνοια και τα πληρώματα (ένας άνδρας και μία γυναίκα) κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα με τη βοήθεια της μπουκαδούρας.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, με δύο κούρσες νικητής στην κατηγορία ORC ήταν το σκάφος ZANTINO με κυβερνήτη τη Δέσποινα Ρενιέρη και πλήρωμα τον Παναγιώτη Στρούζα, ενώ την κατηγορία CLUB κέρδισε το σκάφος DECLARE με κυβερνήτη τον Βασίλη Νικηφόρο και πλήρωμα τη Δήμητρα Καραμήτσου.










Η απονομή επάθλων του αγώνα έγινε την Τετάρτη 17 Ιουνίου στο νεοκλασικό κτίριο του ΠΟΙΑΘ, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κου Ι. Μώραλη ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του σε κάθε κοινωνική προσφορά του Ομίλου, των αθλητών που συμμετείχαν και προσκεκλημένων τους.
Οι αγωνιζόμενοι έδωσαν ραντεβού για το 2016, ώστε να προσφέρουν ξανά την ιστιοπλοϊκή τους προσφορά προς τα παιδιά  που το έχουν ανάγκη.



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ORC I
1. ΖΑΝΤΙΝΟ  ( Δ. Ρενιέρη & Π. Στρούζας
2. COYTE    (  Ρ. Καλαβάση & E. Fisher )
3. CLEOPATRA  (Ν. Νικολόπουλος &  Α. Μπαγλατζή)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ CLUB
1. DECLARE (Β. Νικηφόρος  & Δ. Καραμήτσου)
2. ALMYRA  ( Ε. Μαυράκη & Ε. Καντζαβέλος )
3. HARA (Γ. Θεοδoσίου Χ. Κωνσταντινίδου )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.