16 Ιουν 2015

Ο Γιάννης Κούβαρης, προτάθηκε για πρόεδρος του ΟΛΠ

Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Ανωμερίτη από την προεδρία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γιάννης Κούβαρης, μέλος της επιτροπής Μεταφορών και υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είναι ο επόμενος πρόεδρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συγκεκριμένη επιλογή του προσώπου αποτέλεσε πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα προς την αρμόδια επιτροπή της κυβέρνησης που έχει συγκροτηθεί για το θέμα των διοικήσεων στα λιμάνια και η οποία έγινε δεκτή.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ και ΟΛΘ θα αξιολογηθεί από ανεξάρτητη ιδιωτική εταιρεία αξιολόγησης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Δεν αποκλείεται οι αξιολογήσεις των υποψηφίων να τεθούν υπόψη και στην επιτροπή αξιολόγησης δημοσίων επιχειρήσεων στη βουλή.
Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει αυτή τη στιγμή το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο Αθηνών) και το 100% των υπολοίπων λιμανιών.
Η νέα διοίκηση του ΟΛΠ αναμένεται να επικυρωθεί κατά την επανάληψη της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων την ερχόμενη Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.