14 Ιουν 2015

Το κοινωνικό έργο της ελληνόκτητης ναυτιλίας




 Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα μέσω του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης που υλοποιεί η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προβαίνει σε πολλαπλές πρωτοβουλίες στήριξης του κοινωνικού ιστού. Ειδικότερα:

Εντοπίζει με τη βοήθεια συνεργαζόμενων κοινωνικών φορέων, Δήμων και Μητροπόλεων χιλιάδες οικογένειες που βιώνουν τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης και τις στηρίζει με πρόγραμμα αρωγής. (Το διάστημα 2012 – 2014 μέσω προγραμμάτων σίτισης ενισχύθηκαν μηνιαίως 12.000 οικογένειες με 40.000 ωφελούμενους σε 119 σημεία σε όλη την χώρα).
Με την υποστήριξη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης των Γιατρών του Κόσμου χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου πρόγραμμα υγείας και ιατρικού ελέγχου σε περιοχές της χώρας που χρειάζονται στήριξη. (Έως σήμερα υλοποιήθηκαν 60 αποστολές και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις διαφόρων ειδικοτήτων 18.000 άτομα).
Υποστηρίζει οικονομικά δομές της ελληνικής έννομης τάξεως, όπως το Λιμενικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, το Πολεμικό Ναυτικό και το Πυροσβεστικό Σώμα, που χρειάζονται οικονομική ενίσχυση λόγω της στενότητας του κρατικού προϋπολογισμού.
Παράλληλα, χρηματοδοτεί τις σχολές ναυτικής εκπαίδευσης σε επίπεδο επισκευής των κτιριακών υποδομών και λειτουργίας.
Το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς τυγχάνει ευρείας αποδοχής από το κοινωνικό σύνολο, έχει καταστήσει τη ναυτιλιακή κοινότητα αλληλέγγυα και ουσιαστικά παρούσα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, προσφέροντας συμπαράσταση ουσιαστικά, διακριτικά και έμπρακτα στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης που δίνουν χιλιάδες συμπολίτες.
 Επίσης, η ελληνόκτητη ναυτιλία μέσω ευαγών ιδρυμάτων επιχειρηματιών (πχ. Στ. Νιάρχου, Αλ. Ωνάση, Ελπίδα (Μ. Β. Βαρδινογιάννη), Ευγ. Ευγενίδη, Μ. Τσάκου, Αικ. Λασκαρίδη κ.α.) επιτελεί διαχρονικά κοινωνικό έργο μέσω πολιτιστικών οργανισμών, μουσείων και μεγάλων δωρεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.