23 Ιουν 2015

«ΑΣΗΜΕΝΙΟΙ» ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΓΚΩΝΗ-ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ


Στο πλαίσιο του στο Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Tornado που διεξήχθη από τις 11 έως τις 16 Ιουνίου στην Λίμνη Λίπνο στην Τσεχία, οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης θριάμβευσαν για ακόμη μια φορά κρεμώντας στο στήθος τους το αργυρό μετάλλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό πλήρωμα βρίσκεται στο βάθρο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τα τελευταία εννέα χρόνια έχοντας κατακτήσει στη σειρά έξι χρυσά, δυο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Την πρώτη θέση κατέλαβε το γερμανικό δίδυμο Roland και Nahid Gaebler ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι έτεροι Έλληνες αθλητές, Νίκος Μαύρος και Αλέξανδρος Ταγαρόπουλιος.  «Δυστυχώς, λόγω των υποχρεώσεων του Κώστα στο Nacra μαζί με την Σοφία Μπεκατώρου, δεν είχαμε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να προετοιμαστούμε σωστά για το εν λόγω Πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά χάσαμε το χρυσό μετάλλιο στις λεπτομέρειες σε δύο ιστιοδρομίες όπου οι συνθήκες που επικράτησαν ήταν πολύ ασταθείς. Οι Γερμανοί έδειξαν μεγαλύτερη σταθερότητα και υπομονή από εμάς σε αυτές τις δύο ιστιοδρομίες και δικαίως κατέκτησαν τον τίτλο» δήλωσε ο Ιορδάνης Πασχαλίδης.
Στο ίδιο μήκος κύματος συμπλήρωσε ο Κώστας: «Μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσαμε να στήσουμε το σκάφος μας ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην ταχύτητα. Η προσαρμογή μου στο tornado δεν  ήταν και τόσο εύκολη και ομολογώ ότι δεν είχα την πολυτέλεια του χρόνου. Ωστόσο οι αλλαγές που κάναμε μας βγήκαν και κερδίσαμε τις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες άνετα μια και οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν κάπως πιο βατές για εμάς. Στον πολύ λίγο αέρα όμως είχαμε πρόβλημα τόσο με την ταχύτητα μας όσο και με τις επιλογές. Στην 7η και 8η ιστιοδρομία δύο λάθος επιλογές μου ως προς την τακτική, μας στέρησαν  το χρυσό μετάλλιο. Συγχαρητήρια επίσης και στο έτερο ελληνικό πλήρωμα του Νίκου Μαύρου και του Αλέξη Ταγαρόπουλου για το χάλκινο μετάλλιο. Επόμενος στόχος μας είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα Nacra, όπου μαζί με την Σοφία Μπεκατώρου, θα διεκδικήσουμε την πρόκριση μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στο tornado θα δώσουμε και πάλι τη μάχη μας με τον Ιορδάνη τον προσεχή Σεπτέμβριο διεκδικώντας το πέμπτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Φωτογραφίες: Martina Barnetova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.