18 Νοε 2014

Capital Link: Γιατί υποχώρησε 181 μονάδες ο δείκτης ξηρού φορτίου την προηγούμενη εβδομάδα

Συνεχίζεται το αρνητικό κλίμα στην αγορά ξηρού φορτίου με τον δείκτη να καταγράφει την πρώτη του εβδομαδιαία πτώση από τον προηγούμενο μήνα την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου.
Βασικός καταλύτης για αυτή την πτωτική τάση ήταν η αδυναμία που εμφάνισε η αγορά του Capesize, η οποία έκανε την εμφάνισή της και στην αγορά του Panamax. Μικρότεροι τομείς του ξηρού φορτίου τα πήγαν πολύ καλύτερα, όπως αναφέρει σε έκθεσή της η Capital Link.

H αγορά του Panamax κινήθηκε επίσης πτωτικά την προηγούμενη εβδομάδα, με περιορισμένες τοποθετήσεις.
Την ίδια στιγμή, η δραστηριότητα στον Ειρηνικό Ωκεανό ανέκαμψε το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας, χάρη στον ικανοποιητικό αριθμό φορτίων άνθρακα προς την Ινδία και την Κίνα.
Σημάδια σταθεροποίησης εμφάνισε και η αγορά σιδηρομεταλλεύματος  την προηγούμενη εβδομάδα καθώς επιβραδύνθηκε η μείωση των τιμών. Η αγορά έφτασε σε χαμηλό πέντε ετών πρόσφατα αλλά οι πιέσεις αμβλύνθηκαν εν μέσω προσδοκιών για αυξημένη ζήτηση χάρη στην ανάκαμψη στις πωλήσεις κατοικιών στην Κίνα. Παρ' όλα αυτά, η Capital Link εκτιμά είναι πολύ νωρίς για να εξακριβωθεί εάν αυτή η σταθεροποίηση θα κρατήσει ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.