27 Νοε 2014

«Η εποικοδομητική συνεισφορά του ΣΕΤΕ στην ανάπτυξη του Τουρισμού της Ελλάδας»



Επιστολή στον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη απέστειλε  ο Μιχάλης Λάμπρος Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας Γενικός Διευθυντής MAJESTIC INTERNATIONAL CRUISES INC,  με την οποία επισημαίνει την εποικοδομητική συνεισφορά του Συνδέσμου  στην ανάπτυξη του Τουρισμού της Ελλάδας

Αναλυτικά:



«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητέ φίλε Ανδρέα,

Στον απόηχο του πρόσφατου Συνεδρίου που διοργάνωσε ο ΣΕΤΕ με μεγάλη επιτυχία, θα ήθελα να σου μεταφέρω μερικές σκέψεις μου για να τονίσω τη θετική συμβολή του Συνδέσμου στην ανάπτυξη του Τουρισμού στη χώρα μας.

Παρά το ό,τι έχουν γραφεί και ειπωθεί πολλά σχόλια γύρω από το Συνέδριο, κυρίως κολακευτικά, εν τούτοις νομίζομε ότι κανείς δεν έθιξε τη θετική και εποικοδομητική συνεισφορά του ΣΕΤΕ στην ανάπτυξη του Τουρισμού στη χώρα μας ώστε σήμερα να ευρισκόμεθα στην ευχάριστη θέση στο τέλος της χρονιάς να ομιλούμε για πραγματικά κατορθώματα, και στον τομέα του αριθμού των τουριστών που θα αγγίξουν τα 21 εκατομμύρια, αλλά και στον τομέα της θετικής συνεισφοράς στον ΑΕΠ της χώρας μας, κάτι που πρέπει να επαινέσομε όλοι μας.

Δεν θα σταθώ μόνο στην καθόλα άψογη οργάνωση του Συνεδρίου, καθώς επίσης και στην καθολική συμμετοχή και εκπροσώπηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην υπόθεση του Τουρισμού, με συμμετοχή εκπροσώπων όχι μόνο των τουριστικών επιχειρήσεων και ξενοδοχειακών μονάδων που λειτουργούν στη χώρα μας, αλλά και πλήθος εκπροσώπων ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη διεθνή σκακιέρα του Τουρισμού, όπως π.χ της δεύτερης μεγαλύτερης σε παγκόσμια κλίμακα εταιρείας κρουαζιεροπλοίων ROYAL CARIBBEAN και του μεγάλου Γερμανικού ταξιδιωτικού γραφείου ΤUI, αλλά θα εμβαθύνω στις άοκνες και επί καθημερινής βάσεως δραστηριότητες του ΣΕΤΕ, ο οποίος με τη στιβαρή σου διοίκηση και τη συνδρομή των μελών του Δ.Σ επιτελεί ένα θετικό έργο, τα αποτελέσματα του οποίου είναι σήμερα ορατά παρά ποτέ άλλοτε.

Σε αυτή την ανεκτίμητη για τον Τουρισμό στη χώρα μας προσφορά, στάθηκε ιδιαίτερα και η πανάξια Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία στην μεστή νοημάτων ομιλία της κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, αποδίδοντας τα εύσημα στον ΣΕΤΕ και τονίζοντας ιδιαίτερα τη στενή και καθόλα εποικοδομητική συνεργασία που έχει ο Σύνδεσμος με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και με όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν στη χώρα μας υπογράμμισε με έμφαση τη «θεσμοθέτηση του ΣΕΤΕ ως κοινωνικού εταίρου. Μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό αλλά και ουσία, πάγιο αίτημα του τουριστικού κόσμου».

Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι ο χώρος του Τουρισμού που κινείται ο ΣΕΤΕ καλύπτει εκτός των άλλων τον τομέα της Ακτοπλοΐας, τον τομέα της Κρουαζιέρας, καθώς επίσης και την προσπάθεια όλων των φορέων για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Εσύ προσωπικά και τα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου αγωνίζεστε καθημερινά για την διατήρηση των ευεργετικών διατάξεων που ισχύουν σήμερα, όπως π.χ. το μειωμένο ποσοστό ΦΠΑ για τις ξενοδοχειακές μονάδες και για την εστίαση, κάτι που αποδείχτηκε ευεργετικό για την προσέλκυση τουριστών στη χώρα μας.
Τα μειωμένα ποσοστά ΦΠΑ που ισχύουν στη χώρα μας τα δύο τελευταία χρόνια, κάτι που ισχύει στις ανταγωνίστριες χώρες της Μεσογείου, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, και η Τουρκία βοήθησε σημαντικά στην αύξηση της ροής τουριστικών αφίξεων αλλά και εσόδων.

Σας αξίζουν συγχαρητήρια διότι κινούμενος μέσα σε αυτό το πνεύμα ο ΣΕΤΕ, καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να μην δεχτεί οποιαδήποτε αλλαγή αύξησης των υφισταμένων συντελεστών ΦΠΑ, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι αυτή είναι μια απαίτηση όλων των παραγωγικών τάξεων της χώρας μας, οι οποίες συντάσσονται απόλυτα με τις απόψεις του ΣΕΤΕ.

Εμείς, ως Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, είμαστε δίπλα στον ΣΕΤΕ, και επικροτούμε πλήρως όλες τις θετικές του προσπάθειες.  Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσομε στην προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και στα Κρουαζιερόπλοια, καθώς επίσης και στην προσπάθεια ώθησης στις ειδικές μορφές τουρισμού, κάτι που σχεδιάζει από καιρό το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΣΕΤΕ, όπως π.χ. ο θρησκευτικός τουρισμός καθώς επίσης και ιατρικός τουρισμός, ο οποίος έχει τα τελευταία χρόνια αναπτυχθεί στις γειτονικές μας χώρες, κυρίως στην Τουρκία, με τεράστια οικονομικά οφέλη.

Σε ό,τι αφορά την Κρουαζιέρα που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Τουρισμού της χώρας μας, συμφωνούμε απόλυτα με τις δηλώσεις της κυρίας Κεφαλογιάννη, ότι πρέπει να σχεδιάσομε όλοι μαζί μια νέα πολιτική για την Κρουαζιέρα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς, απαλλαγμένη από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Μέσα σε αυτές τις γραμμές πιστεύομε ότι κινείται θετικά και η δραστηριότητα του ΣΕΤΕ.

Και πάλι θερμά συγχαρητήρια σε σένα φίλε Ανδρέα και στα μέλη του Δ.Σ του ΣΕΤΕ για όσα προσφέρετε στον τουρισμό και στην οικονομία της χώρας μας.

Με εκτίμηση,

Μιχάλης Λάμπρος
Αντιπρόεδρος Ένωσης Εφοπλιστών κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας
Γενικός Διευθυντής MAJESTIC INTERNATIONAL CRUISES INC.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.