16 Νοε 2014

Μ. Βαρβιτσιώτης: Εθνική πρόκληση η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Β. Αιγαίου


Στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα για τη βελτίωση του ακτοπλοϊκού δικτύου στο Βόρειο Αιγαίο αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης που είχε με φορείς της ευρύτερης περιοχής της Σάμου αλλά και του υπόλοιπου βορείου Αιγαίου.

«Για μένα το Αιγαίο και τα νησιά του είναι πλούτος και όχι μειονέκτημα. Είναι πλούτος πολιτισμού, ιστορίας και προοπτικής για το μέλλον και ειδικά για το Βόρειο Αιγαίο η ανάπτυξη και η αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων του αποτελεί εθνική πρόκληση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης γνωστοποίησε ότι προχωρά σύντομα στις απαραίτητες ενέργειες που θα λύσουν οριστικά και μόνιμα το υδροδοτικό πρόβλημα των νησιών καθώς και της κοστοβόρας μεταφοράς του νερού με την αξιοποίηση της μονάδας αφαλάτωσης, κατεβάζοντας το κόστος της υδροδότησης του Αιγαίου κατά 60%. «Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα δοθούν για επενδύσεις και έργα στα νησιά με έμφαση στην ανάπτυξη των λιμενικών τους υποδομών», τόνισε.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.