18 Νοε 2014

Λήξη συναγερμού για το πιθανό κρούσμα Έμπολα σε πλοίο στον Πειραιά

Αρνητικό το αποτέλεσμα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Φιλιππινέζος ναύτης

Λήξη συναγερμού τελικά για το ύποπτο κρούσμα του ιού Έμπολα όσον αφορά το μέλος του πληρώματος φορτηγού πλοίου που κατέπλευσε λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά.



Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης το αποτέλεσμα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Φιλιπιννέζος ναύτης που παρουσίασε τα ύποπτα συμπτώματα ήταν αρνητικό.

Αυτό που θορύβησε τον πλοίαρχο του πλοίου «Μάγδα Π.» ήταν το γεγονός ότι ο εν λόγω ναύτης παρουσίαζε επί τέσσερις ημέρες υψηλό πυρετό και αιματουρία.

Δείγμα αίματος από τον ναυτικό πήρε ομάδα γιατρών που επιβιβάστηκε στο πλοίο μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας ενώ παράλληλα εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Το αρχικό σενάριο των γιατρών, που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, ήταν ότι πιθανότατα ο Φιλιππινέζος εμφανίζει λοίμωξη, με τις πρώτες εκτιμήσεις από την κλινική εικόνα να αφορούν ουρολοίμωξη ή  σκωληκοειδίτιδα.

Ο συγκεκριμένος ναύτης όντως τις τελευταίες 14 ημέρες βρέθηκε σε λιμάνι της Γουινέας στη Δυτική Αφρική, η οποία μετρά χιλιάδες νεκρούς από Έμπολα, ωστόσο δεν ήλθε σε επαφή με άτομο εκτός του πλοίου, όπως και κανένας άλλος από το πλήρωμα, ακολουθώντας τις υγειονομικές εντολές του πλοιάρχου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο πλοίαρχος εκτός των σαφών εντολών που είχε δώσει στο πλήρωμα, φρόντισε να λάβει και δελτίο υγείας για τους ντόπιους που ασχολήθηκαν με τη φόρτωση του εμπορεύματος στο πλοίο ώστε να έχει ακριβή στοιχεία, εφόσον χρειαζόταν, στη διάθεσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.