19 Νοε 2013

Σας ευχαριστούμε παίδες

Του
Μηνά Τσαμόπουλου
για το protothema.gr
Αναδημοσίευση


Σας ευχαριστούμε  παίδες. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά και τρίτη συνολικά η ελληνική σημαία θα κυματίσει σε ένα παγκόσμιο κύπελλο,  αυτή τη φορά   στα γήπεδα της  Βραζιλίας. Πιο εύκολα από όσο περίμενε κανείς η Εθνική Ελλάδος πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη χώρα της σάμπας. 
Πετύχαμε  δύο γκολ και πήραμε…ισοπαλία αφού για τους Ρουμάνους μέτρησε το αυτογκολ του  Τοροσίδη ενώ σκόρερ για τη Γαλανόλευκη ήταν και πάλι ο Μήτρογλου.
Η Εθνική έκανε καλή διαχείριση του παιχνιδιού  αν και στην αρχή, στα πρώτα 15 λεπτά έπαιξε πίσω δίνοντας χώρους στους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν είχαν την ικανότητα να τους  εκμεταλλευτούν και να ανοίξουν το σκορ. Από το σημείο εκείνο και ιδίως μετά το 0-1  η Γαλανόλευκη κυριάρχησε  μέχρι την ισοφάριση. Το αυτογκόλ έβαλε στο παιχνίδι τους Ρουμάνους , τους αναπτέρωσε το ηθικό, τους δημιούργησε ελπίδες όμως μέχρι εκεί. Οι Έλληνες διεθνείς  σάστισαν για λίγα λεπτά, έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και την αυτοπεποίθησή τους όμως τις  ανέκτησαν  γρήγορα.  

Από το 2004 και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού η Εθνική Ελλάδος έχει συμμετάσχει σε τρία σερί ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δύο από τα τρία Μουντιάλ αφού αποκλείστηκε από εκείνο του 2006.

Διθύραμβοι θα ακουστούν και θα γραφτούν πολλοί, όμως η ουσία είναι ότι η Εθνική Ελλάδος έχει αποκτήσει  στόφα μεγάλης ομάδας. Ναι μεγάλης. Παίρνει προκρίσεις και είναι δυσκολοκατάβλητη. Και να θυμηθεί κανείς ότι πριν από 10 χρόνια υπήρχαν Έλληνες ποδοσφαιριστές που έκαναν τους τραυματίες για να μην παίξουν στην Εθνική!!!

Η Εθνική Ελλάδος έχει ειδικό βάρος και αυτό δεν μπορεί να της το αμφισβητήσει κανένας. Ο Σάντος αποδεικνύεται  άξιος συνεχιστής  της κληρονομιάς του Ότο Ρεχάγκελ.

Σε ένα μουντιάλ όπου όλοι  θα ήθελαν να  δώσουν το παρών, στη χώρα του φαντεζί ποδοσφαίρου η Ελλάδα θα είναι παρούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.