14 Νοε 2013

Η MSC τρίτος «παίκτης» στο φλερτ με τον ΟΛΠ

Προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ μετά τη συμφωνία που επετεύχθη με την Cosco για τη νέα επένδυση ύψους 230 εκατ. ευρώ στον προβλήτα ΙΙΙ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στη λίστα των ενδιαφερομένων προστέθηκε και η MSC.

Οπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, πολύ σύντομα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της διαδικασίας που αφορά στην εκδήλωση ενός αρχικού ενδιαφέροντος από πλευράς επενδυτών και στη συνέχεια θα αρχίσουν να τρέχουν οι διαδικασίες για τη δημοσίευση της πρόσκλησης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, η οποία προγραμματίζεται να δημοσιοποιηθεί εντός των επόμενων 15 ημερών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ έχουν εκδηλώσει έως τώρα τρεις όμιλοι και συγκεκριμένα η Cosco, ο όμιλος Morrison & Co και ICM Limited από τη Νέα Ζηλανδία, καθώς και η ιταλοελβετική εταιρεία διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων MSC.
Ωστόσο, τίποτε δεν προδικάζει ότι όλοι οι προαναφερόμενοι θα καταθέσουν τελικά προσφορά ή ότι δεν θα εμφανιστούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Σε κάθε περίπτωση το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, καθώς αναμένεται και η τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.