22 Νοε 2013

Επιστρέφονται 6 εκατ. στο Λιμενικό

Την επίλυση του χρόνιου και ζωτικού προβλήματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, με θέμα το Νέο Οργανισμό του υπουργείου και της Νέας Διάρθρωσης των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής της χώρας. 

«Είμαι στην ευτυχή θέση να σας ανακοινώσω την υλοποίηση μιας δέσμευσης που έχω αναλάβει απέναντι σε όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και να ανακοινώσω ότι ελέχθησαν και ενταλματοποιήθηκαν από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου όλες οι ληξιπρόθεσμες υγειονομικές δαπάνες των παρελθόντων ετών του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου και του 2012, περίπου ύψους 6.000.000 ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Πλέον, μετά από αυτές τις ενέργειες, αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξόφληση των δαπανών στους δικαιούχους, μέσω των οικείων ΔΟΥ, μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους. Επιπρόσθετα, ελέγχονται και οι υγειονομικές δαπάνες έτους 2013 και αναμένεται η εξόφληση σημαντικού μέρους αυτών του τρέχοντος οικονομικού έτους.
Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των δαπανών των οδοιπορικών εξόδων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και έχει σταλεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών για εξόφληση μέσω τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων, έως το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους, το υπόλοιπο οδοιπορικών εξόδων των ετών από 2006 έως 2009 και ενός υπολοίπου του 2011, συνολικού ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.
Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο υπουργός, ελέγχονται οι δαπάνες οδοιπορικών εξόδων του έτους 2012 και αναμένεται η ενταλματοποίηση και η εξόφληση ενός μεγάλου μέρους αυτών μέχρι το τέλος  του τρέχοντος έτους. Τέλος, εντός του πρώτου τετραμήνου 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί και η εξόφληση των υπόλοιπων υγειονομικών δαπανών έτους 2013 και οδοιπορικών εξόδων ετών 2012-2013.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.