13 Νοε 2013

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων -ΝΑΤ





Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΣ-ΝΑΤ, που συνήλθε την Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2013, διαπιστώνει ότι οι συνταξιούχοι, ολόκληρη η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, δέχονται σφοδρή επίθεση σε όλα τα δικαιώματα, που με αγώνες και θυσίες έχουμε κατακτήσει.

"Οι ανατροπές αυτές έχουν φέρει χιλιάδες οικογένειες συνταξιούχων σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, σε αδυναμία να αντιμετωπίσουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες για ενοίκιο, ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση, διατροφή, φάρμακα.
Ο μόνος δρόμος για την άμεση ανακούφιση αλλά και την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων, τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, είναι η οργανωμένη δράση των συνταξιούχων μαζί με τους εργαζόμενους, για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, κατάργηση της δανειακής σύμβασης, των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
Αυτόν τον δρόμο, του ταξικού αγώνα, είμαστε αποφασισμένοι να τον ακολουθήσουμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα:
·  Γιατί δεν πρέπει να περάσει η απογοήτευση, ο συμβιβασμός, η λογική ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας, γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο που καρπώνεται μια χούφτα πλουτοκρατών.
·  Γιατί τα άνεργα παιδιά και εγγόνια μας δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Δεν μπορούν να ζήσουν με 300 ευρώ επίδομα ανεργίας όσοι και αν το παίρνουν.
·  Γιατί θέλουμε να μπορούμε, όταν αρρωστήσουμε, να έχουμε περίθαλψη και φάρμακα χωρίς τα χαράτσια των 5 και των 25 ευρώ. Άλλωστε τα έχουμε προπληρώσει χρόνια στους ωκεανούς.
·  Γιατί η περικοπή 2 δις από τον προϋπολογισμό του 2014 για την κοινωνική ασφάλιση θα μειώσει κι άλλο τις συντάξεις και τις παροχές.
·  Γιατί τα σχολεία δεν έχουν δασκάλους και υποδομές. Παιδιά της εργατικής τάξης πετιούνται έξω από τα σχολεία, αποκλείονται από τη μόρφωση, στερούνται την γνώση.
·  Γιατί την ώρα που κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζουν την επίθεση και παίρνουν νέα μέτρα σε βάρος μας, την ίδια ώρα απλόχερα δίνουν στο κεφάλαιο νέες φοροαπαλλαγές, περισσότερα προνόμια στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.
·  Γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε τη λύση των προβλημάτων μας σε ναζιστικές, φασιστικές, εγκληματικές οργανώσεις, στη Χρυσή Αυγή, που είναι με τις μειώσεις μισθών, που είναι με τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, που φτιάχνει δουλεμπορικά γραφεία, που είναι με τους μεγαλοκλινικάρχες της ιδιωτικής υγείας.

Για όλα αυτά και άλλα τόσα αξίζει να αγωνιστούμε, για όσα δικαιούμαστε σήμερα εμείς και οι οικογένειές μας, για να μην αφήσουμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας μια κοινωνία όπου θα κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας, που επιβάλλει η καπιταλιστική βαρβαρότητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.