22 Ιουλ 2012

Προς Έλληνες εφοπλιστές: Show me the money



Tην τελευταία ημέρα της Έκθεσης των Ποσειδωνίων, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών εκ μέρους όλων των μελών, ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι  
η Ένωση θα βρεθεί στο πλευρό των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων  με πρόγραμμα το οποίο θα υλοποιήσει άμεσα. Τα χρήματα θα δοθούν από χορηγίες τις οποίες συγκεντρώνουν στην Ένωση.

«Η εφοπλιστική οικογένεια έχει προετοιμασθεί για να παρέμβει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στην οφειλόμενη συμπαράσταση προς τις σκληρά δοκιμαζόμενες από την κρίση, πληθυσμιακές ομάδες της κοινωνίας. Το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και ατομικά και συλλογικά, με προσοχή, ευθύνη και με βαθύ όσο και ανιδιοτελές ανθρωπιστικό και πατριωτικό συναίσθημα. Και βεβαίως αθόρυβα»: 


 

«Ήδη, στη διάθεση της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, βρίσκεται το απαραίτητο κεφάλαιο από χορηγίες κυρίως, των συναδέλφων μας, αλλά και ανά τον Κόσμο συνεργατών τους. Για την διάθεση αυτού του κεφαλαίου καταρτίζουμε ειδικά προγράμματα μετά από επισταμένη έρευνα, που θα διασφαλίσουν την πιο αποδοτική αξιοποίησή του. Περισσότερα, για την προσπάθεια μας αυτή, σύντομα». 

Νομίζω ότι αυτές τις δύσκολες για όλον τον κόσμο εποχές και μέσα στο γενικότερο κλίμα  ανασφάλειας  θα πρέπει πρωτοβουλιές σαν κι αυτές να επικοινωνούνται γρήγορα και όχι σε απροσδιόριστο χρονικά φόντο. 

Οι μέρες έχουν περάσει όμως ακόμη δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του θέματος. Οι εποχές έχουν αλλάξει και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Περισσότερο από ποτέ, σήμερα,   δεν πρέπει απλά να είσαι αλλά και να φαίνεσαι. Το αν κάποιοι περιμένουν στη γωνία για σε κατηγορήσουν ότι υποκρίνεσαι ή ότι το κάνεις για τα μάτια του κόσμου , λίγο πρέπει να σε ενδιαφέρει. Γιατί είναι οι ίδιοι που σε κατηγορούν τώρα ότι βγάζεις λεφτά και δεν ασχολήσε με τα προβλήματα του κόσμου.

Αν όμως περνάει ο καιρός και όλα μένουν στα λόγια τότε δικαιώνονται οι επικριτές. Αφού έγινε η αρχή με την ανακοίνωση θα πρέπει να υπάρξει  άμεση συνέχεια με πράξεις. "Show me the money"...που έλεγε και ο Τομ Κρουζ.... Η υποστήριξη των οικονομικά ασθενών κοινωνικών τάξεων είναι αναγκαία. Και τα χειρότερα δυστυχώς είναι μπροστά μας....