23 Ιουλ 2012

Γ.Μίχας: «Τα «είπα ξείπα» του δημάρχου Πειραιά για τον ΟΛΠ»

Για διγλωσσία και παλαιοκομματική λογική κατηγορεί η παράταξη «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» τον Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο αναφορικά με τη στάση που τηρεί στο ζήτημα της παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.
Όπως επεσήμανε ο Γιάννης Μίχας, η αλλαγή απόχρωσης της Κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα και την άμεση αλλαγή στάσης της διοίκησης του δήμου, που έκανε στροφή 180ο, πράγμα που φάνηκε και μετά τη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή ο Δήμαρχος Πειραιά με τον Υπ. Εμπ. Ναυτιλίας.


«Ο καταγγελτικός λόγος και οι πομπώδεις φράσεις του στυλ «εγώ θα κάνω πόλεμο» και «το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται» που ακούστηκαν τον περασμένο Μάιο, έδωσαν πολύ γρήγορα τη θέση τους σε γενικόλογες ανακοινώσεις και αναφορές που δεν θυμίζουν σε τίποτα τη μαχητικότητα του παρελθόντος, που εν πολλοίς δεν οφειλόταν στο θέμα του ΟΛΠ αυτό καθεαυτό, αλλά στο χρώμα της Κυβέρνησης» επισημαίνεται σε ανακοίνωση τςη παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία».
Ξεκαθαρίζοντας τη θέση της παράταξής του ο Γ. Μίχας τόνισε ότι «Καθώς οι αποκρατικοποιήσεις είναι ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης, θέλω για ακόμη μία φορά να εκφράσω την κρυστάλλινη και ξεκάθαρη θέση της παράταξής μας, θέση που είναι η ίδια και απαράλλαχτη με αυτή που είχαμε εκφράσει όταν το ζήτημα είχε ανοίξει επί της προηγούμενης κυβέρνησης, της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Εμείς πιστεύουμε ότι ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά όπως κι άλλοι οργανισμοί του δημοσίου αποτελούν δομές στρατηγικής και εθνικής σημασίας και ως τέτοιες δεν θα πρέπει να απολέσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Ειδικά σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των λιμενικών μας υποδομών πιστεύω ότι ό δημόσιος έλεγχος αποτελεί επιλογή και βιώσιμη και επιβεβλημένη λόγω του στρατηγικού χαρακτήρα τους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και εθνικής ασφάλειας. Δεν είμαστε αρνητικοί και δεν αποκλείουμε τη συμμετοχή των ιδιωτών δεν πρέπει όμως να απεμπολείται ο δημόσιος έλεγχος» και πρόσθεσε «Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά του δημάρχου Πειραιά που για ένα ακόμη ζήτημα επέλεξε δυστυχώς να λειτουργήσει περισσότερο ως κομματάρχης και λιγότερο ως πρώτος πολίτης της πόλης».