17 Ιουλ 2012

Άμεση λήψη μέτρων για την ανταγωνιστικότητα της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων

ο Προεδρείο της Ένωσης, υπό τον Πρόεδρο της κ. Χαράλαμπο Σημαντώνη, τους Αντιπροέδρους κ. Βασίλειο Τερζή, κ. Γεώργιο Σουραβλά το Γεν. Γραμματέα κ. Γεώργιο Αλεξανδράτο, και τον Ταμία κ. Ανδρέα Βαμβακάρη επισκέφθηκε σήμερα τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.
H συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από δυο ώρες, διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με τον Υπουργό Ναυτιλίας να είναι ενήμερος για τις ανάγκες της Ελληνικής Ναυτιλίας και του κλάδου μας.
Έγινε αναλυτική ενημέρωση του Υπουργού, για τα κυριότερα και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και ιδιαίτερα τα μικρά και μεσαία Μεσογειακά φ/γ πλοία, ένας κλάδος που έχει σημαντική προσφορά στην εθνική οικονομία .


Τονίστηκε ότι ένα από τα κυριότερα προβλήματα του κλάδου είναι η ανταγωνιστικότητα και ζητήθηκε άμεση λήψη μέτρων για τη βελτίωση της ,με την επέκταση των μέτρων ελαστικοποίησης των οργανικών συνθέσεων , ανάλογα με αυτά που ελήφθησαν το 2007 για την ποντοπόρο ναυτιλία.
Εκτεταμένη συζήτηση έγινε και για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν έτσι ώστε ο Πειραιάς να καταστεί Home Port, των πλοίων αυτής της κατηγορίας τα οποία κινούνται κύρια στον ευρωπαϊκό και μεσογειακό χώρο με πολλαπλά οφέλη και για την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος .
Τέλος, έγινε αναφορά στο θέμα της Ναυτικής Εκπαίδευσης και στο πόσο σημαντική είναι η σωστή εκπαίδευση των ελλήνων ναυτικών και η προβολή της ναυτιλίας για την προσέλκυση περισσότερων νέων στο ναυτικό επάγγελμα.
Κλείνοντας την συνάντηση ο υπουργός έθεσε τον εαυτό του και το Υπουργείο στην διάθεση της Ένωσης και των μελών της και ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΕΕΝΜΑ κ. Σημαντώνη και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ την άμεση συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων έτσι ώστε να προσπαθήσουν από κοινού για την βελτίωση και επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που μαστίζουν τον χώρο της Ναυτιλίας των μικρών ευρωπαϊκών αποστάσεων ,και κυρίως των ενδο Ελλαδικών .