8 Δεκ 2016

ΠΝΟ: Νέα 48ωρη απεργία-Δεμένα τα πλοία έως το πρωί της Κυριακής





Νέα 48ωρη παράταση της απεργίας της αποφάσισε το μεσημέρι της Πέμπτης η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, γεγονός που σημαίνει πως τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 06.00  το πρωί της Παρασκευής  έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής.

Η συνεδρίαση  πραγματοποιήθηκε  σήμερα το μεσημέρι σε κλίμα έντασης και τελικά η απόφαση ελήφθη σε μυστική ψηφοφορία των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής. Το κλίμα πυροδότησε η θέση μέρους των μελών για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.  
Οι συνδικαλιστές ζητούν πλέον τη δέσμευση για την μη αλλαγή προς το χειρότερο του φορολογικού πλαισίου που ισχύει για τον κλάδο από τον υπουργό Οικονομικών αφού θεωρούν ότι οι επιστολές του ΥΝΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή είναι άνευ ουσίας γιατί το ΥΝΑ δεν έχει λόγο στο θέμα αυτό.
Αυτή ήταν η στάση τους απέναντι και στη νέα επιστολή του ΥΝΑ που τους εστάλη σήμερα.
Σε αυτή αναφέρει: «Επανέρχομαι και διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας  στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των Ναυτικών. Για τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της ναυτοσύνης, το Υπουργείο δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλογο, καλώντας τον κάθε φορά αρμόδιο Υπουργό και την ΠΝΟ  σε συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας.
Την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, μπορούμε να κάνουμε την πρώτη συνάντηση, με τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης».
Οι συνδικαλιστές έχουν ως αίτημα τη λύση θεμάτων όπως, μεταξύ άλλων,  τη μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, τις συνθέσεις πληρώματος για τα επιβατηγά πλοία, το συνταξιοδοτικό, το εφάπαξ και τη ΣΣΕ.
Δεν είναι λίγα τα νησιά,  ιδιαίτερα  που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα τροφοδοσίας με τα αποθέματα σε  πολλά από τα βασικά αγαθά, ανάμεσα στα οποία  φάρμακα, νερά αλλά και καύσιμα  να φτάνουν σε οριακό επίπεδο ή και να εξαντλούνται με  τις τιμές να έχουν εκτοξευθεί.

Στην Κρήτη, οι αγρότες που βλέπουν πολλά από τα προϊόντα τους να σαπίζουν μια και δεν μπορούν να τα αφήσουν ες αεί στα θερμοκήπια, προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις. Δεν αποκλείεται και η προσφυγή τους  στη Δικαιοσύνη όπως λένε , με σκοπό να δρομολογηθούν πλοία, τουλάχιστον για τη μεταφορά φορτηγών με ευπαθή προϊόντα. Μόλις χθες, ένα πλοίο των Μινωϊκών Γραμμών φορτωμένο με αγροτικά ευπαθή προϊόντα απέπλευσε  από την Κρήτη με ειδική άδεια και μετά από  διαβουλεύσεις ωρών, χωρίς όμως να δίνει λύση στο πρόβλημα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.