5 Ιουν 2015

Ocean Rig: Πλώρη για άντληση 200 εκατ. δολ.

Από την έντυπη έκδοση
της Ναυτεμπορικής 
Στην άντληση 200 εκατ. δολαρίων από τη διάθεση μετοχών στοχεύει η Ocean Rig. Η εταιρεία θα διαθέσει 28.571.428 μετοχές σε μία τιμή 7 δολαρίων ανά μετοχή. Η προσφορά των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 8 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτής της προσφοράς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Οικονόμου θα καταβάλει 10 εκατ. δολ. για την αγορά 1.428.571 μετοχών και διατηρεί έτσι τον έλεγχο του 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Σημειώνεται ότι βασική μέτοχος στην Ocean Rig είναι η Dryships, στην οποία επίσης μεγαλομέτοχος είναι ο Γιώργος Οικονόμου.
Την προσφορά των μετοχών «τρέχουν» οι Clarksons Platou Securities, Pareto Securities και Seaport Global Securities.
Τα έσοδα που θα συγκεντρώσει από την προσφορά η Ocean Rig θα διατεθούν, όπως αναφέρει σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο, για γενικούς εταιρικούς σκοπούς συμπεριλαμβανομένης της αγοράς drill ships.
Η Ocean Rig διαθέτει έναν πολύ σύγχρονο στόλο από 13 μονάδες θαλάσσιας γεώτρησης, εκ των οποίων δύο είναι ultra deepwater εξέδρες γεώτρησης και 11 ultra deepwater drillships.
Τρία από τα drillships θα τα παραλάβει από το 2016 μέχρι και το 2019. Επίσης έχει υπόλοιπα ανεκτέλεστων συμβάσεων ύψους 4,7 δισ. δολαρίων και ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 500 εκατ. δολαρίων, που της επιτρέπουν να αντιμετωπίσει με επιτυχία μία παρατεταμένη ύφεση στον κλάδο.

Η Ocean Rig ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2015 έσοδα ύψους 402,1 εκατ. δολαρίων έναντι 360,8 εκατ. δολαρίων έναν χρόνο πριν και κέρδη 41,1 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών 1,5 εκατ. δολαρίων έναν χρόνο πριν.
Επίσης ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 0,19 δολ. για το πρώτο τρίμηνο 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.