20 Σεπ 2013

"Δεν πραγματοποιείται το Ειδικό Σχολείο για τα LNG"





Η Συντονιστική Επιτροπή ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
« Πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτέμβρη 2013, έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών, με αφορμή το οξυμμένο πρόβλημα που υπάρχει λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται μαθήματα απογευματινές ώρες.

Η Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και παράσταση στο Υπουργείο Ναυτιλίας θέτοντας τα οξυμμένα προβλήματα.
Με την μαζική συμμετοχή των Μηχανικών στο Υπουργείο έγινε συνάντηση μεταξύ της Συντονιστικής Επιτροπής, μελών του Προεδρείου της ΠΕΜΕΝ, του Διευθυντή Εκπαίδευσης Ναυτικών και του Επόπτη Ναυτικής Εκπαίδευσης.
Οι υπηρεσίες του Υπουργείου δεσμεύτηκαν ότι η πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού θα γίνει μέχρι την Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2013, μας ανέφεραν επίσης ότι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών είναι αρνητική στο να υπάρχει μείωση του επιδόματος φοίτησης λόγω απουσιών.
Στη συνάντηση αναδείξαμε ότι στο ΚΕΣΕΝ δεν πραγματοποιείται το Ειδικό Σχολείο για τα  LNG λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού καθώς επίσης απαιτήσαμε την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα που κόπηκαν και δεν δίνονται στους μετεκπαιδευόμενους στο ΚΕΣΕΝ.
Οι εκπρόσωποι της ΔΕΚΝ απάντησαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εύρεσης εκπαιδευτικού για το ειδικό σχολείο και ότι τα δώρα είναι αρμοδιότητας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.
Σε περίπτωση μη εφαρμογής των δεσμεύσεων του Υπουργείου θα επανεξετάσουμε την κατάσταση σε νέα Γενική Συνέλευση, καθορίζοντας τη συνέχιση των παρεμβάσεων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.