25 Σεπ 2013

Βαρβιτσιώτης προς Τρόικα: Αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ μέσα σε 6 μήνες



Η αποκρατικοποίηση της ΟΛΠ ΑΕ και τα μέτρα για την ελληνική ακτοπλοία ήταν τα θέματα συζήτησης μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και των εκπροσώπων της Τρόικας, Ντορίν Ματέσκου, η Μαριαλένα Αθανασοπούλου και Ματίας  Μος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αργά το απόγευμα στο ΥΝΑ.
Καταρχήν έγινε συζήτηση γύρω από τις προθέσεις του ΥΝΑ για τη  συμφωνία ΟΛΠ-Cosco.
 Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης  τόνισε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι η άμεση αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και προσέθεσε ότι ως πολιτικός  δεν πιστεύει και δεν θέλει επιβολή νέων φόρων και λήψη νέων οικονομικών μέτρων  μέσω νέων περικοπών  αλλά να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση που θα φέρει έσοδα στη χώρα και η οποία πρόθεση είναι να  έχει ολοκληρωθεί μέσα σε  έξι μήνες.
Ο ΥΑΝ υπογράμμισε στους Τροϊκανούς ότι    οποιαδήποτε διαδικασία  ακολουθηθεί για τον ΟΛΠ, είτε μέσω του φιλικού διακανονισμού με την Cosco είτε με την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών θα   πρέπει να έχει και την έγκριση της ΕΕ.

Στη συνέχεια η συζήτηση στράφηκε  γύρω από την ακτοπλοία. Όπως προβλεπόταν από το Μνημείο παρουσιάστηκε  έκθεση αξιολόγησης  για  τα μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως για παράδειγμα  για τα  ταχύπλοα για τα οποία  μειώθηκε ο χρόνος δρομολόγησής τους, για  την  κατάργηση της 10μηνης υποχρεωτικής στελέχωσης, για την   κατάργηση των εκπτώσεων και για τον αντίκτυπο που είχε  η μείωση των συνθέσεων της  Αδριατικής.
Η μείωση κατά 50% του ξενοδοχειακού προσωπικού για το χειμώνα  θα εξετασθεί  αργότερα όταν θα έχει εφαρμοσθεί και θα έχουν φανεί α πρώτα αποτελέσματα. .
Μετά έγινε η αξιολόγηση μελλοντικών δράσεων του ΥΝΑ. Εγινε αναφορά  στο νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής και στην απελευθέρωση της αγοράς αλλά και για την αναδιάρθρωση του Λιμενικού Σώματος, δηλαδή τον Λιμενικό Καλλικράτη με εξοικονόμηση κόστους και πολλαπλάσιο όφελος. 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.