19 Σεπ 2013

Costa Concordia: Ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ ο θησαυρός που αναζητούν τώρα οι αρχές

Παρέμεινε βυθισμένο επί 600 ημέρες και η θεαματική επιχείρηση ανέλκυσής του καλύφθηκε δευτερόλεπτο το δευτερόλεπτο μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων θεατών σε όλον τον κόσμο. Τώρα που το Costa Concordia “αναπνέει” ξανά, μια άλλη επιχείρηση αρχίζει:
αυτή της ανακάλυψης των δύο σορών που δεν βρέθηκαν ποτέ, αλλά και των κρυμμένων θησαυρών του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου.
Ο σύγχρονος Τιτανικός αξίζει περί τα 590 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, στα σπλάχνα του το ναυάγιο κρύβει έναν πραγματικό θησαυρό που περιλαμβάνει πολυτελή έπιπλα, πίνακες ζωγραφικής, σπάνιες μποτίλιες σαμπάνιας, πανάκριβα κρασιά, αγάλματα, κρύσταλλα, χρήματα και, φυσικά, κοσμήματα που φυλάσσονται στα χρηματοκιβώτια του πλοίου.
Έτσι, μια ομάδα ειδικών πρόκειται πολύ σύντομα να περπατήσει στους διαδρόμους του για να αναζητήσει τα υπάρχοντα των 4.000 επιβατών του. Μέχρι τώρα, οι “θησαυροί” είχαν γίνει στόχος πολλών επιτήδειων, μεταξύ αυτών και της ίδιας της Μαφίας, που επιστράτευσαν δύτες για να κάνουν πλιάτσικο.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέσα στην πλωτή πολιτεία υπάρχουν έργα τέχνης και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 3 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά διακεκριμένων καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο, πολυέλαιοι με κρύσταλλα Βοημίας, ξυλογραφίες του κορυφαίου Ιάπωνα καλλιτέχνη Κατσουσίκα Χοκουσάι, εκατοντάδες ψηφιακά έργα, χιλιάδες μεταξοτυπίες. Παράλληλα η αξία των εμπορευμάτων που μετέφερε το πλοίο (συμπεριλαμβανομένων και των κοσμημάτων) υπολογίζεται σε 2 εκατ. ευρώ. Όσο για τα μετρητά που φυλάσσονται στα χρηματοκιβώτια εκτιμώνται από 20.000 έως 40.000 ευρώ.
Η αρχή της επίσημης έρευνας θα γίνει ακριβώς από εκεί: από τα χρηματοκιβώτια του πλοίου που βρίσκονται σε 150 καμπίνες και  τα αντικείμενα που θα  βρεθούν, θα καταγραφούν και θα φωτογραφηθούν δίπλα στο νούμερο της καμπίνας ώστε να επιστραφούν στους νόμιμους  ιδιοκτήτες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.