27 Σεπ 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΝΑ



Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει τις επιχειρούμενες απολύσεις που σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ στα πλαίσια της διαθεσιμότητας – κινητικότητας.

Στα πλαίσια αυτά η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ προβαίνει σε ενέργειες οι οποίες αμφισβητούνται ως προς την νομιμότητά τους και οι οποίες σχετίζονται με την οργάνωση και λειτουργία του Υπουργείου.
Η προώθηση της απόφασης για κατάργηση 20 οργανικών θέσεων οδηγεί στην διαθεσιμότητα και τελικά στην απόλυση 20 υπαλλήλους.
Ταυτόχρονα προωθούνται οργανωτικές και άλλου είδους υπηρεσιακές αλλαγές που όπως καταγγέλλει ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων στο ΥΝΑ γίνονται με προχειρότητα, χωρίς τεκμηρίωση και με προφανείς σκοπιμότητες.
Οι επιχειρούμενες απολύσεις θα πλήξουν και τις δημόσιες σχολές εμπορικού ναυτικού αφού ένα μέρος υπαλλήλων που τίθεται σε διαθεσιμότητα απασχολούνται στην ΑΔΣΕΝ, οι οποίες θα υποστούν νέο πλήγμα με αποτέλεσμα να υποβαθμισθεί ακόμη περισσότερο η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Ναυτικούς καθώς επίσης αναμένεται να προκύψουν προβλήματα στην συντήρηση των σχολών, αφού οι 9 από τους 20 απολυμένους είναι τεχνικό προσωπικό των ΑΔΣΕΝ με κίνδυνο να προκύψουν σοβαρότατα προβλήματα στις κτηριακές, και όχι μόνο, εγκαταστάσεις των ΑΔΣΕΝ.
Είναι προφανές ότι η απόλυση αυτού του προσωπικού ανοίγει τον δρόμο να αναλάβουν το έργο αυτό ιδιωτικές εργολαβικές εταιρίες.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ να αναστείλει και να ματαιώσει κάθε παράνομη πράξη απολύσεων καθώς επίσης να σταματήσει τις αυθαίρετες και παράτυπες πρακτικές που αποδιοργανώνουν τις υπηρεσίες του ΥΝΑ.
Τέλος υπογραμμίζουμε την πάγια θέση μας για την ανάγκη το Υπουργείο Ναυτιλίας να μετεξελιχθεί σε ένα Υπουργείο οικονομικό – παραγωγικό με πολιτικό χαρακτήρα και να απαγκιστρωθεί επιτέλους από τα ασφυκτικά δεσμά και την εξάρτησή του από το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τα οικονομικά συμφέροντα. Ένα Υπουργείο σύγχρονο που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον πολίτη και στον Έλληνα Ναυτεργάτη".
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.