19 Σεπ 2013

Απόφαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ για την κινητικότητα στο ΝΑΤ



Αναλυτικά: "Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την μεθόδευση της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου να εντάξει στην διαδικασία της κινητικότητας το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο με άμεσο κίνδυνο να οδηγηθούν σε απολύσεις αρκετοί υπάλληλοι του ΝΑΤ.

Το σχετικό θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του ΝΑΤ στις 12/9/2013 όπου με πρόταση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ τέθηκε για συζήτηση και εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα από την Διοίκηση του ΝΑΤ που απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε απόπειρα μείωσης και συρρίκνωσης του προσωπικού του ΝΑΤ.
Σημειώνουμε ότι σήμερα στο ΝΑΤ απασχολούνται 140 εργαζόμενοι που εξυπηρετούν 72.000 συνταξιούχους Ναυτεργάτες, 37.000 συνταξιούχους του ΚΕΑΝ και χιλιάδες συνταξιούχους των εφάπαξ παροχών καθώς επίσης και όλους τους άλλους συμβαλλόμενους με το ΝΑΤ.
Στην πραγματικότητα οι εναπομείναντες εργαζόμενοι του ΝΑΤ όχι μόνο δεν πλεονάζουν  αλλά αντίθετα, παρά την φιλότιμη και συνεπή προσπάθειά τους, αδυνατούν να καλύψουν τα κενά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασφαλισμένους Ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους.
Κατά συνέπεια η κυβερνητική προπαγάνδα περί πλεονάζοντος προσωπικού στο ιστορικό μας Ταμείο όχι μόνο στερείται οποιασδήποτε λογικής αλλά θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά και συνέπειες στο ΝΑΤ εάν και εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει να εφαρμοσθεί η κινητικότητα στα Ταμεία μας. Σε μια τέτοια περίπτωση θα υποβαθμιστούν δραματικά το επίπεδο και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους απόμαχους Ναυτεργάτες.
Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί όλα τα τελευταία χρόνια στα ασφαλιστικά μας ταμεία είναι δραματική όσον αφορά την μείωση των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων. Χαρακτηριστικά επισημαίνουμε ότι τα τελευταία 28 χρόνια έχουν αποχωρήσει από το ΝΑΤ 260 εργαζόμενοι και έχουν γίνει μόνο 19 προσλήψεις!
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ διερμηνεύοντας τα αισθήματα του συνόλου του Ναυτεργατικού κόσμου της χώρας απαιτεί από την κυβέρνηση να μην θέσει κατά οποιοδήποτε τρόπο ΝΑΤ και τους εργαζόμενους σε αυτό στην κινητικότητα.
Αντίθετα έχει χρέος και επιβάλλεται από τις πιεστικές ανάγκες και υποχρεώσεις του Ταμείου να ενισχύσει το προσωπικό του ΝΑΤ με νέες προσλήψεις προκειμένου αυτό να ανταποκριθεί με επάρκεια και πληρότητα στις αυξανόμενες ανάγκες για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων Ναυτεργατών.
Δηλώνουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και δηλώνουμε ότι θα εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας για να μην περάσουν τα άθλια αντεργατικά μέτρα της μνημονιακής κυβέρνησης."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.