23 Ιουλ 2013

Τρικυμιώδης ιστιοδρομία -Δυο στα δυο για το Optimum 3 - Aspida




Άκρως επεισοδιακή αλλά και συναρπαστική αποδείχθηκε η δεύτερη και μεγαλύτερη ιστιοδρομία του 50ου Ράλλυ Αιγαίου για τα 46 πληρώματα από την Σύρο στην Σκάλα της Πάτμου το πρωί της Δευτέρας.
Οι 500 και πλέον ιστιοπλόοι χρειάστηκε να επιστρατεύσουν όλη τη ναυτική γνώση και την εμπειρία τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν για τα 80 μίλια της απόστασης τα 8 ακόμη και 9 μποφόρ που τους συντρόφευαν στην μεταφορά τους από τις Κυκλάδες στα Δωδεκάνησα και το νησί της Αποκάλυψης .

Το ισχυρό μελτέμι τελικά έκανε το θαύμα του με αποτέλεσμα το πρώτο σκάφος που έφτασε στη Σκάλα το Oprimum 3 - Aspida με κυβερνήτες του Περικλή Λιβά και Νίκο Λάζο να κερδίσει και το δεύτερο αυτό σκέλος τερματίζοντας σε λιγότερο από 8 ώρες , και συγκεκριμένα στις 17.40 το απόγευμα της Δευτέρας (η εκκίνηση από το Φοίνικα  είχε δοθεί στις 10 το πρωί). Βέβαια από μια τόσο τρικυμιώδη ιστιοδρομία δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι αβαρίες σε αρκετά σκάφη ωστόσο η ικανοποίηση στα πρόσωπα των ιστιοπλόων ήταν αυτή που κυριαρχούσε κατά την άφιξή τους.
Τις υπόλοιπες ώρες που θα παραμείνουν στη Σκάλα θα έχουν την ευκαιρία να επιδιορθώσουν τις όποιες ζημιές προκειμένου στις  10.00 της Τετάρτης να δώσουν πανέτοιμοι το παρών στην εκκίνηση της 3ης ιστιοδρομίας από την Πάτμο στο Κουφονήσι  
Τα αποτελέσματα της δεύτερης ιστιοδρομίας  ΦΟΙΝΙΚΑΣ–ΣΥΡΟΥ   ΣΚΑΛΑ-ΠΑΤΜΟΥ ανά  κατηγορία είναι :
ORCi
OPTIMUM 3 - ASPIDA                                                        NIKOLAOS LAZOS - PERIKLIS LIVAS
SERENDIPITY                                                                      HATZIKYRIAKAKIS PANAGIOTIS
PHOEBUS COSTEAS GEITONAS ALUMNI                   FAEDON KYDONIATIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.