21 Ιουλ 2013

Με πολλά μποφόρ το δεύτερο σκέλος του 50ου Ράλλυ Αιγαίου




Για μια «θυελλώδη» ιστιοδρομία ετοιμάζονται πλέον τα 46 πληρώματα των σκαφών που παίρνουν μέρος στο 50ο Ράλλυ Αιγαίου. Οι μετεωρολογικές προγνώσεις δίνουν για αύριο Δευτέρα που έχει προγραμματιστεί η δεύτερη ιστιοδρομία από την Σύρο στην Πάτμο ανέμους εντάσεως 8 ακόμη και 9 μποφόρ κάνοντας ακόμη μεγαλύτερη την προσμονή των συμμετεχόντων.

Προκειμένου να διανύσουν το δεύτερο σκέλος της φετινής διοργάνωσης συνολικής απόστασης 87 ναυτικών μιλίων τα σκάφη θα ξεκινήσουν με 8 μποφόρ από τη Σύρο, ενώ κάτω από τη Μύκονο περιμένει το στόλο ένα 9άρι, που θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο το βαθμό δυσκολίας ενώ ο τερματισμός στη Σκάλα της Πάτμου προβλέπεται να γίνει με συνθήκες πάλι 8 μποφόρ , όρτσα

Η πλεύση ωστόσο θα είναι στο περισσότερο μέρος της “ανοιχτή”, γεγονός που σημαίνει ότι τα σκάφη θα ταξιδέψουν πολύ γρήγορα, αλλά και με μεγάλη προσοχή αφού ο κίνδυνος των ζημιών πάντα
Το Σαββατοκύριακο κυβερνήτες και πληρώματα είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν αλλά και να προετοιμάσουν τα σκάφη για τη νέα δοκιμασία ενώ το βράδυ του Σαββάτου ο σύλλογος επαγγελματιών Φοίνικα, οργάνωσε ένα παραδοσιακό γλέντι για τους ιστιοπλόους, ακριβώς μπροστά στα σκάφη τους, με παραδοσιακή μουσική και χορό και φυσικά, τοπική, σπιτική κουζίνα.
Η ευγενική αυτή χειρονομία εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους συμμετέχοντες οι οποίοι έμειναν μέχρι αργά για να απολαύσουν τη φιλοξενία. Σήμερα (Κυριακή) το βράδυ θα γίνει η τοπική τελετή απονομής για τους νικητές του πρώτου σκέλους, ενώ στις 10 το πρωί της Δευτέρας ο στόλος θα πάρει εκκίνηση για το δεύτερο σκέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.