16 Ιουλ 2013

Στα ίδια επίπεδα οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων




 Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κυμαίνονται οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων φέτος το καλοκαίρι. Ωστόσο, η επιβατική κίνηση είναι μειωμένη κατά 30% λόγω της ύφεσης και των ψαλιδισμένων μισθών και συντάξεων.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους καταναλωτικών οργανώσεων, οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι “τσουχτερές” για τα ελληνικά νοικοκυριά ενώ μικρές αυξήσεις παρατηρούνται σε ορισμένες κατηγορίες, όπως είναι η διακεκριμένη θέση καθώς και σε ορισμένα νησιά, κυρίως του Β. Αιγαίου. Για παράδειγμα, η τιμή του εισιτηρίου για αριθμημένη θέση, από 31 ευρώ πέρυσι, πήγε φέτος στα 36 ευρώ.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βόρειου Αιγαίου με επιστολή της προς τα αρμόδια υπουργεία και φορείς επισημαίνει ότι οι ανακοινώσεις για τις αυξήσεις στις τιμές των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών και των αεροπορικών εισιτηρίων στα συγκεκριμένα νησιά θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και στους κατοίκους. 
“Αν και σταθερά, τα εισιτήρια δεν είναι φθηνά. Οι μισθοί έχουν μειωθεί εως και 50%. Δεν υπάρχει Έλληνας που να μη θεωρεί τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ακριβά”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών, Μιχάλης Τσιφάκης στον Ελεύθερο Τύπο.
Πέρυσι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παρουσίασαν αύξηση τουλάχιστον 5% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.