26 Ιουλ 2013

Συμφώνησαν ΟΛΠ-Cosco για παράταση διαπραγματεύσεων






 Μετά από συνεννόηση με το εποπτεύον Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και το ΤΑΙΠΕΔ, η ΟΛΠ Α.Ε. ζήτησε από την ΣΕΠ Α.Ε.-Cosco  παράταση του χρόνου διαπραγματεύσεων μέχρι τις 29.08.2013 για τον φιλικό διακανονισμό που προβλέπει την παραχώρηση του δυτικού τμήματος τςη προβλήτας ΙΙΙ στους Κινέζους.
     Όπως είναι γνωστό μετά τη συνυπογραφή του ΜoU στις 26.06.2013, διαπιστώθηκαν νομικά, τεχνικά και οικονομικά θέματα, τα οποία απαιτούν πρόσθετες τεκμηριώσεις καθώς και διευκρινιστικές θέσεις επί ερωτημάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στόχος και των δύο πλευρών είναι η επίτευξη συμφωνίας για την κατασκευή και του δυτικού τμήματος της Προβλήτας ΙΙΙ με πλήρη ασφάλεια δικαίου και κατοχύρωση των αμοιβαίων συμφερόντων ΟΛΠ και ΣΕΠ. Στρατηγικός στόχος και των δύο πλευρών είναι να καταστεί το Container Terminal και το λιμάνι του Πειραιά βασικός κόμβος της ναυτιλιακής και λιμενικής αγοράς.   
Το κόστος κατασκευής του δυτικού τμήματος της προβλήτας ΙΙΙ, σύμφωνα με την Cosco  θα ανέλθει 224 εκατομμύρια  ευρώ και   θα δημιουργήσει 500 μόνιμες νέες θέσεις εργασίας και 200 επιπλέον θέσεις για τα τρία χρόνια που θα διαρκέσει η κατασκευή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.