16 Ιουλ 2013

Συνεχίζεται η υποβάθμιση του Οίκου Ναύτη


Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
"Η μνημονιακή κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία συνεχίζουν συστηματικά να υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους Ναυτικούς και τις οικογένειές τους.

Ο Οίκος Ναύτη οδηγείται μεθοδικά στην απαξίωση και την περιθωριοποίησή του.


Δεν πέρασε παρά ελάχιστο χρονικό διάστημα από τις μεγαλόστομες υποσχέσεις πως στον Οίκο Ναύτη  ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργήσει πολυϊατρείο με σκοπό την εξυπηρέτηση κυρίως των ασφαλισμένων ναυτικών και των οικογενειών τους, παρά την παραμονή για αυτόν τον σκοπό στο κτήριο του Οίκου Ναύτη γιατρών, μικροβιολόγων, ακτινολόγων, φυσιοθεραπευτών και νοσηλευτικού προσωπικού, παρά τα θρυλούμενα και τις υποσχέσεις ότι οι υπηρεσίες θα βελτιωθούν και θα ενισχυθούν με άλλες ειδικότητες στην πραγματικότητα όλες αυτές οι υποσχέσεις αποδείχθηκαν πυροτεχνήματα που έσβησαν και χάθηκαν, και όχι μόνο αυτό αλλά διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση στον Οίκο Ναύτη χειροτερεύει και παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το μικροβιολογικό εργαστήριο δεν λειτουργεί εδώ και 6 μήνες καθώς δεν προμηθεύονται τα απαραίτητα αντιδραστήρια με αποτέλεσμα να μην γίνονται αιμοληψίες. Να ληφθεί υπόψη πως το μικροβιολογικό κέντρο του Ο.Ν είναι μακράν το καλύτερο στον Πειραιά, με σύγχρονα μηχανήματα και το πλέον εξειδικευμένο προσωπικό και το οποίο έως πρόσφατα πραγματοποιούσε πάνω από 3000 εξετάσεις σε εκατοντάδες ασφαλισμένους.

Ο αριθμός και οι ειδικότητες των γιατρών όχι μόνο δεν έχουν ενισχυθεί αλλά αντίθετα ορισμένοι έχουν ήδη μεταφερθεί σε άλλες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Το Ακτινολογικό λειτουργεί χάρη στην φιλότιμη προσπάθεια του προσωπικού, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αγοράζει με δικά του χρήματα φιλμ, μελάνια κ.λπ υλικά!!!!

Τα παραπάνω προβλήματα και άλλα ακόμη έχουν οδηγήσει σε δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την Ναυτεργατική οικογένεια και δικαιολογημένα διαμορφώνεται ένα κλίμα αβεβαιότητας και εφόσον αυτό συνεχισθεί υπάρχει άμεσα ορατός ο κίνδυνος να αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο ο Οίκος Ναύτη από το ήδη ελλιπές ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Τίνος συμφέροντα εξυπηρετούνται από την συστηματική υποβάθμιση των υπηρεσιών του Οίκου Ναύτη; Ποιόν οφελεί η παραπέρα συρρίκνωση και απαξίωσή του;

Καθολική απαίτηση του Ναυτεργατικού κόσμου ήταν και είναι η ουσιαστική αναβάθμιση του Οίκου Ναύτη και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους 225.000 ασφαλισμένους ναυτικούς και τις οικογένειές τους.

Σύσσωμοι οι Ναυτεργάτες (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) αλλά και το προσωπικό του Οίκου Ναύτη έχουν από κοινού αξιώσει να διατηρηθεί η αυτόνομη ύπαρξη και λειτουργία του Ο.Ν.

Επιβάλλεται η κυβέρνηση και οι Υπουργοί Υγείας και Ναυτιλίας να πάρουν όλα τα κατάλληλα μέτρα στην κατεύθυνση να ενισχυθεί ο Οίκος Ναύτη, να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες του".   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.