19 Ιουλ 2013

Ναυτιλία: Επενδύσεις 5,5 δισ.δολ. από Έλληνες για νέα πλοία





Η αισιοδοξία στην παγκόσμια όσο αφορά την πορεία της ναυλαγοράς  παραμένει …ζωγραφισμένη με έντονα χρώματα αφού κινείται σταθερά εδώ και έναν μήνα  πάνω από τις 1.000 μονάδες παρά τα σκαμπανεβάσματά της.
Oι Έλληνες πλοιοκτήτες συνεχίζουν να αναγνωρίζουν την κυκλικότητα της αγοράς και τις ευκαιρίες που παρουσιάζοντα αφού το 1ο εξάμηνο του έτους έχουν επενδύσει σε παραγγελίες νέων πλοίων όλων των τύπων  5,5 δισ. δολ.  με τα  3,634 δισ. δολ. να είναι για τοποθετημένες παραγγελίες και το $ 1,3 δισ. να αφορά options και συμβόλαια τα οποία είναι προς υπογραφή, δείχνοντας έτσι την πεποίθηση τους ότι από το 2014» επισημαίνει ο  ναυλομεσιτικός οίκος G.Moundreas SA.

Σύμφωνα με στοιχεία της IHS Global Limited, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, η χωρητικότητα των πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου σε DWT, αυξήθηκε κατά 6,63% σε ετήσια βάση, το χαμηλότερο ποσοστό αύξησης από τα τέλη του 2009.
Το γεγονός ότι το ποσοστό αύξησης της χωρητικότητας είναι κάτω από το 7%, αναφέρει η RS Platou, προσφέρει «ανακούφιση» στην αγορά καθώς για αρκετό διάστημα αυξανότανε με μεγαλύτερο ρυθμό του 7% τη στιγμή που η αύξηση της ζήτησης για πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου από την Κίνα κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου του έτους ήτανε στο 4,5%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.