26 Οκτ 2018

Το μέλλον της κρουαζιέρας, σχεδιάστηκε, εν πλω, στο “Symphony of the Sea”




 Aναδημοσίευση

Πάνω στο μεγαλύτερo  κρουαζιερόπλοιο που πλέει στις θάλασσες του κόσμου  στο εντυπωσιακό “Symphony of the Sea” της Royal Caribbean Cruises,   πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες  το 3ο  εν πλω Συνέδριο της CLIA- της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας.

 Το www.newmoney.gr είχε παρουσία στο συνέδριο όπου δόθηκε  μία  καλή ευκαιρία  για ανταλλαγή απόψεων  μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της βιομηχανίας κρουαζιέρας.

Κυριάρχησαν θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος,  τις ευκαιρίες όσο αφορά ναυπηγήσεις πλοίων, τα λιμάνια-προορισμοί και την περαιτέρω ανάπτυξη  του κλάδου στο μέλλον.
Το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι του νηολογίου των Νήσων Μάρσαλ  που είναι  «Diamond Partner»  της CLIA-Άνγελα Πλοτ, Χανς Μόλβερ, Γουίντον Πόρτερ και Θεόφιλος Ξενακούδης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CLIA όσο αφορά το σύνολο επιβατών κρουαζιέρας  για το έτος 2018 θα ξεπεράσουν τα 28 εκατομμύρια ενώ το 2017 ήταν  26,7 εκατομμυρίων με ετήσια αύξηση 7%.
Έως το 2030 οι τουρίστες που επιλέγουν το εξωτερικό για διακοπές θα φθάσουν το 1,8 δισεκατομμύριο ενώ εκείνοι της κρουαζιέρας τα 50 εκατομμύρια.
Βάσει των στοιχείων της CLIA η κρουαζιέρα  θα καλύπτει ένα μικρό ποσοστό όμως, όπως επισημάνθηκε  «έχουμε 12 χρόνια μπροστά μας να το διαχειριστούμε.»
Πρόκειται για μια βιομηχανία μοναδική καθώς έχει κινηθεί ανοδικά κάθε έτος για τρεις δεκαετίες, και με συνολική αύξηση κατά 62% την δεκαετία 2007-2016.
Τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μεγέθη της κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένων των ναυπηγήσεων, εκτιμάται ότι δημιουργούν κύκλο εργασιών που προσεγγίζει τα 11 δισεκατομμύρια  δολάρια παγκοσμίως.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των  αυξημένων επιβατών κρουαζιέρας ήδη είναι  σε εξέλιξη κατασκευές νέων προβλητών όχι μόνο στα παραδοσιακά λιμάνια που εξυπηρετούν κρουαζιερόπλοια, αλλά και σε νέους προορισμούς που προωθούν οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες οι οποίες  δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας, όπως οι περιοχές Καραϊβικής, Μεσογείου, Βορείου Ευρώπης, Ασίας, Αυστραλίας, κλπ.

Παράλληλα αυξάνονται οι νέες παραγγελίες ναυπήγησης κρουαζιερόπλοιων. Πιο  συγκεκριμένα έχουν παραγγελθεί 84 πλοία μέχρι το 2025 με την πλειονότητα να αφορά πλοία 3ης γενεάς χωρητικότητας έως 6.000 επιβάτες και 2.800 πλήρωμα, με σύγχρονη τεχνολογία και πράσινη ενεργειακή διαχείριση. Παράλληλα κατασκευάζονται και πλοία μικρής χωρητικότητας “Expedition”  έως 500 επιβάτες με μεγάλη πολυτέλεια και ειδικούς προορισμούς (Αρκτική, Αλάσκα, κλπ.)
Η CLIA
Η Cruise Lines International Association (CLIA) είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο εμπορική ένωση για τον κλάδο της κρουαζιέρας, προσφέροντας μια ενιαία φωνή και μια ηγετική αρχή για την παγκόσμια κοινότητα κρουαζιέρας. Η ένωση διατηρεί 15 γραφεία παγκοσμίως και εκπροσώπηση στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία. Η CLIA υποστηρίζει τις πολιτικές και πρακτικές που ενισχύουν το ασφαλές, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον κρουαζιέρας για περισσότερους από 27 εκατομμύρια επιβάτες, που πραγματοποιούν κρουαζιέρες ετησίως και είναι αφοσιωμένη στην προώθηση της εμπειρίας διακοπών κρουαζιέρας.
Μέλη της CLIA αποτελούν οι πιο αναγνωρισμένες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως που πραγματοποιούν κρουαζιέρες στον ωκεανό, σε ποτάμι, είτε πιο ειδικευμένες κρουαζιέρες, μια κοινότητα άρτια εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων ταξιδιωτικών πρακτόρων, καθώς και προμηθευτές και συνεργάτες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματικών υπηρεσιών που είναι προσηλωμένες στην διαρκή επιτυχία του κλάδου της κρουαζιέρας στα λιμάνια, τους προορισμούς και την κατασκευή των πλοίων. Αποστολή της ένωσης είναι να αποτελέσει έναν ενιαίο παγκόσμιο οργανισμό που βοηθά τα μέλη του να πετύχουν υποστηρίζοντας, εκπαιδεύοντας και προωθώντας τα κοινά συμφέροντα της κοινότητας της κρουαζιέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.