2 Οκτ 2018

Seanergy: Η μοναδική εισηγμένη ναυτιλιακή με στόλο αποκλειστικά από φορτηγά Capesize







Την αγορά ενός σύγχρονου πλοίου Capesize και την πώληση δύο πλοίων Supramax ανακοίνωσε η  Seanergy Maritime Holdings Corp και πλέον είναι η  μοναδική εισηγμένη στις αμερικάνικες κεφαλαιαγορές ναυτιλιακή εταιρεία με αποκλειστική παρουσία στον τομέα των πλοίων Capesize, που είναι μεγάλα φορτηγά πλοία χωρητικότητας 189.000 τόνων.


 Πρόκειται για τον τύπο  πλοίου που  έχει μακροπρόθεσμες προοπτικές κέρδους ενώ η προσφορά χωρητικότητας (αριθμός πλοίων που είναι στο νερό και παραγγελίες ναυπήγησης) είναι μικρότερη από τη ζήτηση για μεταφορά εμπορευμάτων, με αποτέλεσμα  να  έχουν και καλύτερους ναύλους σε σχέση με τα μικρότερης χωρητικότητας πλοία αφού είναι περιζήτητα.  

Με τις δύο αυτές κινήσεις η ελληνικών συμφερόντων εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά ναυτιλιακή Seanergy Maritime Holdings Corp  διαθέτει πλέον στόλο από  10 πλοία Capesize με μέσο όρο ηλικίας 9,5 ετών και συνολική χωρητικότητα φορτίου 1.748.638 τόνων dw.

Πιο συγκεκριμένα, η Seanergy  συμφώνησε να αποκτήσει ένα πλοίο Capesize το οποίο ναυπηγήθηκε  το 2010 στις γιάρδες της  Daewoo Shipbuilding στη Νότια Κορέα και έχει χωρητικότητα μεταφοράς φορτίου περίπου 180.000 τόνων ("dwt"). Το κόστος κτήσης ανήλθε στα   28,7 εκατομμύρια δολάρια. Η παράδοση του νέου πλοίου προγραμματίστηκε για το τέταρτο τρίμηνο του 2018. Το πλοίο είναι ναυλωμένο σε ευρωπαϊκών συμφερόντων εταιρεία μεταφοράς ξηρού φορτίου με ημερήσιο ναύλο ύψους 17.150 δολαρίων και τελική ημερομηνία επαναπαράδοσης εντός του Ιανουαρίου του 2019.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία συμφώνησε  στην πώληση των δύο Supramax, το M/V Gladiatorship και το M/V Guardianship ναυπηγήσεως  2010 και 2011, αντίστοιχα. Η συνολική τιμή πώλησης είναι περίπου 23 εκατομμύρια δολάρια. Τα πλοία θα παραδοθούν στους νέους ιδιοκτήτες τους μέσα στον
Οκτώβριο του 2018.Τέλος, η εταιρεία έχει συμφωνήσει με την τράπεζα των δύο πλοίων Supramax ώστε τα υφιστάμενα κεφάλαια να παραμείνουν διαθέσιμα υπό τους ίδιους όρους για την χρηματοδότηση του πλοίου Capesize.

 «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτές τις σημαντικές συναλλαγές, οι οποίες καθιστούν την Seanergy ως την μοναδική πλοιοκτήτρια εταιρεία εισηγμένη στις κεφαλαιαγορές των ΗΠΑ με πλήρη εξειδίκευση στα φορτηγά πλοία τύπου Capesize. Αυτές οι συναλλαγές αυξάνουν τη χωρητικότητα του στόλου της Seanergy, χωρίς την αραίωση των υφιστάμενων μετόχων , ούτε την επιπρόσθετη τραπεζική επιβάρυνση» δήλωσε ο Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp:
«Η συνολική μεταφορική ικανότητα του στόλου των Capesizes μας θα ανέρχεται πλέον στους 1.748.638 τόνους.
Πιστεύουμε επίσης ότι η τιμή αγοράς του πλοίου Capesize είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις τρέχουσες αξίες παρόμοιων πλοίων καθώς και η τιμή πώλησης που επιτεύχθηκε για τα δύο πλοία Supramax είναι ελκυστική, ιδιαίτερα εν όψει των τελευταίων κανόνων που τέθηκαν από την Κίνα και αφορούν στα Tier II πλοία που δραστηριοποιούνται στις εγχώριες θαλάσσιες μεταφορές.
Επιπρόσθετα, η συμφωνία που επετεύχθη με την υπάρχουσα τράπεζα μας για τη μεταφορά του δανείου από τα δύο Supramax στο νέο Capesize, επιβεβαιώνει την συνεχή υποστήριξη και τη καλή σχέση συνεργασίας με τους δανειστές μας.
Τέλος, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας, συνεχίζουμε την επέκταση του στόλου μας στον τομέα των Capesizes, ο οποίος θεωρούμε ότι προσφέρει τα καλύτερα θεμελιώδη στοιχεία στη αγορά φορτηγών πλοίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.