11 Δεκ 2017

Ξεκίνησε τους αγώνες ο Δ.Παπαδημητρίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Laser Radial

Οι πρώτες δύο ιστιοδρομίες έγιναν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεότητας της κατηγορίας Laser Radial που διοργανώνει στο νησί Σάνια της Κίνας η World Sailing.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου τερμάτισε 17 και 13 αντίστοιχα και με 30 βαθμούς είναι 13ος σε σύνολο 51 σκαφών.

Είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις αφού  o Έλληνας πρωταθλητής ξεχωρίζει για την επιμονή του και την τακτική που ακολουθεί διεκδικώντας σε κάθε μεγάλη διοργάνωση το χρυσό μετάλλιο μέχρι και  την τελευταία ιστιοδρομία κάνοντας αντεπίθεση διάρκειας  βάσει  της στρατηγικής που  σχεδιάζει  με τον προπονητή του Βαγγέλη Χειμώνα.  Eίναι  η ψυχολογία αυτή που τον κάνει να ξεχωρίζει και να κατακτά τις πρωτιές,  πέρα από τις αθλήτικές του ικανότητες.

Θα είναι ο τελευταίος αγώνας του Έλληνα ιστιοπλόου  σε αυτή την κατηγορία, όπου έχει σαρώσει όλα τα χρυσά μετάλλια σε διεθνές επίπεδο. Έχει αποφασίσει μαζί με τον προπονητή του Ευάγγελο Χειμώνα να συνεχίσει την καριέρα του στην ολυμπιακή κατηγορία Laser Standar.

Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεότητας της world sailing στη συγκεκριμένη κατηγορία έγινε το 1971 και από τότε έχουν στεφθεί πρωταθλητές ιστιοπλόοι που εξελίχθηκαν στα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος και συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι και στο φημισμένο America's Cup.
 

Για την ιστορία αυτόν τον τίτλο, που διεκδικεί και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, έχουν κατακτήσει οι Νεοζηλανδοί Ράσελ Κουτς και Ντιν Μπάρκερ, οι Βρετανοί Μπεν Άνσλει και Ίαν Πέρσι, ο σπουδαίος Βραζιλιάνος Ρόμπερτ Σάιντ, ο Καναδός Ρίτσαρντ Κλαρκ και η Ιταλίδα Αλεσάντρα Σενσίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.