12 Δεκ 2017

Στις 16 Δεκεμβρίου τελικά οι υπογραφές για τον ΟΛΘ

Μία μέρα αργότερα σε σχέση με το προγραμματισμένο μετατέθηκε η εκδήλωση κατά την οποία θα πέσουν οι υπογραφές για να περάσει το 67% του ΟΛΘ στην κοινοπραξία DIEP GmbH-Τerminal Link SAS-Βelterra Investments Ltd για 231.926.000 ευρώ.

Έτσι το ερχόμενο Σάββατο, 16 του μήνα θα γίνει το επόμενο βήμα για την ιδιωτικοποίηση ενώ εκτιμάται ότι έως τα τέλη του Ιανουαρίου του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση.
Συγκεκριμένα μετά την τελετή των υπογραφών ο φάκελος θα περάσει και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για έγκριση της συμφωνίας έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Το επόμενο βήμα είναι να εγκριθεί η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του ΟΛΘ και θα κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή, όπως έγινε και με τον ΟΛΠ. Αυτό υπολογίζεται ότι θα συμβεί στα μέσα του Ιανουαρίου του 2018.

Η συνολική αξία της συμφωνίας πώλησης ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ. Πρόκειται για την προσφορά των 231.926.000 ευρώ, υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη επταετία. Τα αναμενόμενα έσοδα του Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης που είναι το αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών του ΟΛΘ, ανέρχονται σε συνολικό ύψος πλέον των 170 εκατ. ευρώ. Στο συνολικό ποσό λαμβάνονται ε υπόψη, τα αναμενόμενα μερίσματα που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ για το υπολειπόμενο ποσοστό του 7,22%, καθώς και οι εκτιμώμενες, πέραν των ελάχιστων υποχρεωτικών, επενδύσεις έως τη λήξη της παραχώρησης το 2051.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.