19 Δεκ 2017

Μεγάλο παζάρι για τους φόρους στην ναυτιλία






Πάνω από μια ώρα τα λέγανε τις προάλλες  στο υπουργείο Οικονομικών ο κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον πρόεδρο των Ελλήνων Εφοπλιστών κύριο Θεόδωρο Βενιάμη.  «Όλα καλά, όλα καλά» έλεγαν με ένα στόμα οι εφοπλιστές βγαίνοντας από το γραφείο του υπουργού, όταν τους ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι τι συζητήσανε.

«Για τα προαπαιτούμενα της  Τεχνικής Συμφωνίας και την αύξηση της φορολογίας στη Ναυτιλία το 2018 τι είπατε;» επέμεναν οι δημοσιογράφοι. «Όλα καλά, όλα καλά» έλεγαν, αντί απάντησης, και παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών που επιβεβαίωσαν όμως  πως η συζήτηση περιστράφηκε στο θέμα αυτό. Τόσο καλά άραγε, που δεν θα εφαρμοστούν οι αυξήσεις φόρων που από το 2010 ζητάνε επίμονα οι δανειστές; Ή μήπως θα αλλάξουν σημαία οι εφοπλιστές; Ή θα αλλάξουν πλεύση  και θα πληρώσουν ασμένως έξτρα φόρους; Και με ποια ανταλλάγματα ενδεχομένως; Μέχρι τον Μάρτιο θα γίνουμε όλοι σοφότεροι.

Πάντως σε επισήμανση δημοσιογράφου προς εφοπλιστές οι οποίοι  συμμετείχαν στη συζήτηση ότι η κυβέρνηση έχει συνυπογράψει   την τεχνική συμφωνία με τoυς δανειστές όπου συμπεριμβάνεται και η αύξηση φόρων στη ναυτιλία-κατάργηση προνομιακής φορολόγησης, απάντησαν αφοπλιστικά: "Αυτά αφορούν τους πολιτικούς" υπονοώντας όχι τους εφοπλιστές.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr
Κ.Πλάντζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.