20 Δεκ 2017

Μαρία Κουλιγά-Παύλου: Τα ασφάλιστρα είναι μικρό ποσοστό στο κόστος ενός πλοίου








 Τα ασφάλιστρα ενός πλοίου παραμένουν ένα μικρό ποσοστό του συνολικού κόστους  διαχείρισης, σε ποσοστό 8%-10%. Τα τελευταία χρόνια το συνολικό κόστος μειωνόταν συνεχώς. Όμως για το 2017 και το 2018  αναμένεται να αυξηθεί. Παρόλα αυτά οι ασφάλειες δεν επηρεάζουν σε αυτή την ανοδική πορεία.
Την επισήμανση αυτή όσο αφορά τις ασφάλειες έκανε η  Μαρία Κουλιγά-Παύλου   Managing Director Trinity Marine Services, μιλώντας στο συνέδριο του Propeller Club.

Στα κύρια σημεία της ομιλίας της ανέφερε:


 -Τα  P & I Club  για αρκετά χρόνια απολαμβάνουν την ενίσχυση των Free Reserves -Ελεύθερων Αποθεμάτων καθώς και τη ενίσχυση της απόδοσης των επενδύσεων.

-  Τα τελευταία 5 χρόνια, τα ελεύθερα αποθεματικά αυξήθηκαν κατά 24%, ενώ τα επίπεδα των απαιτήσεων μειώθηκαν κατά 17% για την αντίστοιχη περίοδο. Το International Group  των P & I πρόσθεσε άλλα 368 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία του στο τέλος του  2016, με τα συνολικά Ελεύθερα Αποθεματικά να φθάνουν πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

- Το 2017 οι  εφοπλιστές με καλά records είχαν μειώσεις στα ασφάλιστρα, συνοδευόμενες  από τις μειώσεις που επιτεύχθηκαν μέσω της σύμβασης αντασφάλισης των P&I Clubs. Ορισμένα Clubs συνεχίζουν να επιστρέφουν πριμ για τα προηγούμενα χρόνια.

 - Ως εκ τούτου, αναμένεται μια ακόμη ανανέωση ασφαλίστρων σε χαμηλό επίπεδο τιμών  στον τομέα προστασίας και αποζημίωσης, χωρίς να αναζητούνται γενικές αυξήσεις. Επίσης υπάρχει η  προσδοκία ότι το κόστος αντασφάλισης του Διεθνούς Ομίλου των P&I θα υποχωρήσει εν όψει και του 2018.

- Σύμφωνα με την εμπειρία των προηγούμενων ετών το φαινόμενο τα νέα πλοία  πληρώνουν  μικρότερο ασφάλιστρο και τα παλαιότερα μεγαλύτερο.

 - Πρέπει όμως τα P&I Clubs να συνειδητοποιήσουν ότι τα παλιότερα πλοία  θα πρέπει να ασφαλίζονται πλέον σε τιμές χαμηλότερες σύμφωνα με τα σημερινά επίπεδα της αγοράς.

- Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι τα ποιοτικά πλοία και οι καλές πρακτικές διαχείρισης είναι οι βασικές απαντήσεις για την επίτευξη των επιθυμητών επιτευγμάτων στους δύσκολους καιρούς που έχουμε μπροστά μας.

 ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.