15 Δεκ 2017

Στ. Χατζηγρηγόρης: «Αν καταφέρουμε να χάσουμε τη ναυτιλία θα είμαστε άξιοι της τύχης μας»


Ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας βράβευσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας.   Πρόκειται για τον Σταύρο Χατζηγρηγόρη ο οποίος άρχισε την καριέρα του στην Anangel της οικογένειας Αγγελικούση, το 1981 ως Αρχιμηχανικός. Για δέκα χρόνια κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Maran Tankers Management Inc, ενώ από το 2003 μέχρι και σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Maran Gas Maritime.

«Ο κ.Χατζηγρηγόρης έχει ένα πλούσιο βιογραφικό και εξαιρετική επαγγελματική πορεία, όπως και πολλά άλλα στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας.
Είναι όμως από τους λίγους του χώρου μας, ο οποίος καθημερινά συμβάλλει στη διαμόρφωση της νέας γενιάς στελεχών» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΛΙΝΤ, Μιχάλης Μαντζαφλός:
«Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι ο κ. Χατζηγρηγόρης είναι ένας μέντορας ο οποίος συμβουλεύει, καθοδηγεί, μεταφέρει τις γνώσεις και την πολυετή εμπειρία του όχι μόνο στα νέα στελέχη αλλά και σε όλη τη ναυτιλιακή κοινότητα. Αυτό ακριβώς είναι και αυτό που χρειάζεται ο χώρος μας. Στελέχη πρότυπα, με γνώση και εμπειρία αλλά και την ικανότητα να μεταφέρουν αυτή την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους στους νέους ανθρώπους, κάτι το οποίο δεν μαθαίνεται μέσα από τα βιβλία αλλά από την πρακτική ενασχόληση με τον κλάδο».
Από την πλευρά του ο Σταύρος Χατζηγρηγόρης παραλαμβάνοντας το βραβείο του τόνισε μεταξύ άλλων:
«Ο μόνος κλάδος για τον οποίο οι ξένοι αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά είναι η ναυτιλία. Αν καταφέρουμε και χάσουμε τη ναυτιλία καταστρέφοντας προσπάθειες περίπου 180 χρόνων, θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Χρειάζεται έντονη, συνεχής και δημιουργική εργασία για να διατηρήσουμε το σημερινό μας επίπεδο και να κυνηγήσουμε περαιτέρω ανάπτυξη χωρίς να κοιτάζουμε προς την Ανατολή.»

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.