29 Νοε 2017

Κόντες (V.Ships): Διαχείριση του πλοίου από το...γραφείο με το «ShipSure Mobile»

Στη ναυτιλία σήμερα όλοι δουλεύουν σε ένα περιβάλλον με συνεχείς γεωπολιτικές αλλαγές, εναλλασσόμενες εμπορικές και τεχνολογικές ανάγκες και καινούριους κανονισμούς- νομοθεσίες με τους οποίους πρέπει να συμβιβαστεί και να προσαρμοστεί η βιομηχανία.
Όπως όλοι παραδέχονται, κάθε διαχειριστής πλοίων έχει ανάγκη από ένα σύστημα, μια πλατφόρμα με την οποία μπορεί να παρακολουθεί με ακρίβεια και ασφάλεια την λειτουργία του πλοίου ή τον στόλο πλοίων. Είναι το μέλλον στη διαχείριση πλοίου.
Τα πρώτα βήματα έγιναν στις αρχές του αιώνα και σήμερα οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν με γεωμετρικούς ρυθμούς.
Οι ερωτήσεις που καλείται να απαντήσει κάθε διαχειριστής είναι:
- Πώς διατηρείς τον έλεγχο του πλοίου από το γραφείο
- Πώς μπορείς να διαχειριστείς τον μεγάλο αριθμό πληροφοριών που λαμβάνει ένας διαχειριστής καθημερινά
- Πώς εξασφαλίζεις την σωστή επικοινωνία και την ακριβή πληροφόρηση πλοίου και γραφείου.
Στο πλαίσιο αυτό η μεγαλύτερη, παγκοσμίως, εταιρεία διαχείρισης πλοίων, η V.Ships, η οποία λειτουργεί γραφείο στο λιμάνι του Πειραιά το οποίο αναπτύσσεται συνεχώς, παρουσίασε την εφαρμογή Shipsure.
«Η V.Group έδωσε λύση σε αυτό το πρόβλημα με βάση την εμπειρία ετών στην διαχείριση πλοίων και με την πολύ στενή συνεργασία με πλοιοκτήτες οι οποίοι προσφέρθηκαν να παίξουν συμβουλευτικό ρόλο. Η εφαρμογή Shipsure ξεκίνησε πριν το 2000 και εξελίχθηκε μέχρι σήμερα με γνώμονα την εμπειρία των ετών και τις ανάγκες των πελατών μας. Είναι το απόλυτο εργαλείο μας για την ασφαλή διαχείριση του στόλου μας» επισημαίνει o Kώστας Κόντες, Γενικός Διευθυντής της V.Ships Greece:
«Συνδυάζει όλα τα μέρη διαχείρισης πλοίων από το τεχνικό, τις αγορές, λεπτομέρειες του πληρώματος και το λογιστικό κομμάτι και μέσα από τα διαφορά interfaces δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να έχει εύκολα μια γενική εικόνα των αναγκών και ανάλογα να διαχειριστεί τις προτεραιότητες που υπάρχουν.
Με απλά λόγια ο κάθε υπεύθυνος χρήστης ο οποίος έχει αναλάβει ένα μέρος της λειτουργίας ενός μπορεί πλέον εύκολα να πάρει αποφάσεις με βάση τις προτεραιότητες και πάντα σε συνάρτηση με το κόστος. Επίσης, δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να χειρίζονται το σύστημα και από το κινητό ή το tablet ούτως ώστε να μην είναι πάντα η παρουσία τους στο γραφείο απαραίτητη για την υλοποίηση κάποιων υποχρεώσεων» και προσθέτει:
«Επιπλέον, οι πελάτες του V.Group έχουν πλέον την δυνατότητα με βάση αυτή την εφαρμογή να παρακολουθούν από το γραφείο τους τα πλοία τους και να έχουν την αμεσότητα της πληροφόρησης. Το V.Group προωθεί την διαφάνεια και η διαφάνεια ήταν ο γνώμονας πίσω από τον σχεδιασμό αυτής της εφαρμογής. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρακολουθήσει τα οικονομικά αποτελέσματα, να δει στοιχεία του πληρώματος, να δει τι εκκρεμότητες υπάρχουν κτλ.» και καταλήγει:
Είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι η εφαρμογή αυτή μπορεί πλέον εύκολα να συνεργαστεί με αλλά συστήματά που μπορεί κάποιοι πελάτες να χρησιμοποιούν με σκοπό να υπάρξει ένα ενοποιημένο αποτέλεσμα όπως μπορεί ο κάθε πελάτης να επιδιώκει».
Το σύστημα αυτό παρουσιάστηκε πρόσφατα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την παρουσία εκπροσώπων από την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, οι οποίοι πήραν μια ιδέα από το μέλλον της διαχείρισης πλοίων.
Το παρών έδωσε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του V.Group, Ian El-Mokadem.
Ο Stephen MacFarlane, διευθυντής του Τμήματος ΙΤ του V.Group o οποίος μίλησε για την εφαρμογή διαχείρισης πλοίων «ShipSure Mobile» επεσήμανε:
«Η εφαρμογή ShipSure αποτελεί το μέλλον της διαχείρισης πλοίων. Προσφέρει πλήρη εποπτεία, σε πραγματικό χρόνο ανά πάσα στιγμή. Έχουμε προχωρήσει πολύ πιο πέρα από τα παραδοσιακά non reports, για να φτάσουμε σε ένα ευρύτερο φάσμα δεδομένων σε πραγματικό χρόνο». Στη συνέχεια εξήγησε την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας η οποία προσφέρει μια ισχυρή εμπειρία στον χρήστη ενώ παράλληλα παρέχει υψηλά επίπεδα αυτοματισμού και ισχυρές αναλύσεις δεδομένων.
Ο Jesper Kjaedegaard, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του V.Group, έκανε μια επισκόπηση της δέσμευσης του Ομίλου για επένδυση σε τεχνολογικές λύσεις, ενώ ανέφερε: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μιλάνε για την ψηφιοποίηση αλλά το V.Group το κάνει πραγματικότητα.»
Ο όμιλος V.Group διαχειρίζεται πάνω από 1.000 πλοία, περισσότερους από 40.000 ναυτικούς και περίπου 3.000 υπαλλήλους.
Οι επενδύσεις στην Ελλάδα μεγαλώνουν αφού υπάρχει πίστη στις δυνατότητες της ελληνικής ναυτιλίας και των Ελλήνων πλοιοκτητών.
Ο όμιλος V.Group χαρακτηρίζεται ως η λύση για παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών και μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε δυνατή ανάγκη ενός πλοιοκτήτη.
Το γραφείο στην Ελλάδα άνοιξε το 1994 και εστίασε στους Έλληνες πλοιοκτήτες.
To 2016 μετά την εξαγορά του ομίλου από την ADVENT International, υπήρξε στρατηγικό σχέδιο για την ελληνική αγορά αναγνωρίζοντας τη δυναμική της ελληνόκτητης ναυτιλίας που ελέγχει πάνω από 4.000 πλοία.
« Ο Όμιλος έδωσε στους πελάτες του στην Ελλάδα νέες λύσεις για να αυξήσουν την αξία των επιχειρήσεών τους. Πολύ καλό παράδειγμα αποτελεί η δημιουργία καινοτόμου συνεργασίας με την Costamare S.A. της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, μίας εκ των κορυφαίων ναυτιλιακών η οποία εξειδικεύεται στον τομέα των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Πετύχαμε οικονομίες κλίμακος στη διαχείρισης του στόλου» επισημαίνει ο Κώστας Κόντες και προσθέτει:
«H V.Ships Greece έχει αναμφισβήτητα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο για την ελληνική όσο και τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα βελτιώνοντας προσεκτικά το μοντέλο συνεργασίας παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες και σε άλλους Έλληνες πλοιοκτήτες».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.