22 Νοε 2017

Περισσότερα από 150 πλοία στο σύστημα Metis


Περισσότερα από 150 πλοία έχουν καταχωρηθεί στην προηγμένη πλατφόρμα Metis που βοηθά τη ναυτιλία να βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις της. Το σύστημα που συμπληρώνει σε λίγο καιρό μόλις έναν χρόνο ζωής και αξιοποιείται ήδη από ορισμένες από τις μεγαλύτερες ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες σχεδιάσθηκε και υλοποιείται από τη Metis Cyberspace Technology SA, μία εταιρεία προηγμένης τεχνολογίας ελληνικών συμφερόντων, η οποία ιδρύθηκε το 2016, με έδρα την Ελλάδα.

H Metis, η οποία στηρίζεται από τον όμιλο Olympia, έχει δημιουργήσει τους Metis Virtual Agents που παρακολουθούν, μετρούν, εκτιμούν, διαγιγνώσκουν και συμβουλεύουν για διάφορες πτυχές της διαχείρισης πλοίων, όπως εξηγεί ο κ. Μιχάλης Κωνσταντινίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η επικοινωνία των στελεχών των ναυτιλιακών εταιρειών που είναι πελάτες της Metis με τους έξυπνους Metis Virtual Agents γίνεται πανεύκολα, όπως επικοινωνούν οι άνθρωποι μεταξύ τους, δηλαδή με απλά γραπτά μηνύματα σε email, skype ή με τον τρόπο που χρησιμοποιεί εσωτερικά η κάθε εταιρία. Έτσι, πολλά τμήματα των ναυτιλιακών εταιρειών (technical, operations, legal, chartering, finacial, κ.λπ.) έχουν άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν, χωρίς καθυστέρηση και χωρίς μεσολάβηση συναδέλφων τους, αποφεύγοντας τα ανθρώπινα λάθη.
Το σύστημα METIS (Maritime Efficiency Through Intelligent Systems) ενημερώνει τις ναυτιλιακές εταιρείες που το έχουν εγκαταστήσει, σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση των πλοίων του στόλου τους όπου και εάν βρίσκονται. Το Metis, ένα καινοτόμο προϊόν που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από Έλληνες επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις της ναυτιλίας, βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και τη Μηχανική Μάθηση (Machine Learning) και αξιοποιεί την τεχνολογία των ασύρματων δικτύων (Wireless Networks) και των έξυπνων συσκευών (Smart Devices) προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στον πλοιοκτήτη να παρακολουθεί τη λειτουργία του πλοίου σε πραγματικό χρόνο από την έδρα της ναυτιλιακής επιχείρησης χωρίς να παρεμβαίνει το πλήρωμα.
«Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα πρωτοπόρο και στην τεχνολογία της παγκόσμιας ναυτιλίας, αφού ήδη είμαστε η πρώτη δύναμη του παγκόσμιου στόλου προσθέτει» ο κ. Κωνσταντινίδης.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.