16 Νοε 2017

Γ.Προκοπίου: Καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα φέρνει η νέα γενιά επιχειρηματιών






Η ελληνόκτητη ναυτιλία αποτελεί μαζί με τον τουρισμό του δύο πυλώνες  της ελληνικής οικονομίας. Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στην άκρως ανταγωνιστική ναυτιλιακή βιομηχανία, έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν  τις δυσκολίες που  εμφανίζονται στη ρότα  τους.

Τα λόγια του πλοιοκτήτη Γιώργου Προκοπίου  κατά τη διάρκεια του 4ου Τριετούς  Συνεδρίου  της Αθήνας με θέμα  «is this world changing?» αποτελούν ένα δείγμα της φιλοσοφίας που διέπει  τον κλάδο.
«Σύντομα θα δούμε πολύ  καλύτερες ημέρες. Είμαι αισιόδοξος καθώς υπάρχει μία νέα γενιά  δυναμικών  και νέων σε ηλικία επιχειρηματιών»  για να προσθέσει:
« Η ελληνική ναυτιλία  είναι εδώ.  Εύχομαι στην επόμενη συνάντησή μας να γιορτάσουμε την αναγέννηση της Ελλάδας».
Το 2016  είδε το όνομά του να φιγουράρει, για μία ακόμη χρονιά, μέσα στις κορυφαίες, παγκοσμίως, προσωπικότητες της ναυτιλιακής βιομηχανίας και μάλιστα στην 12η θέση  από 25η  που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Είναι από τους  ισχυρότερους Έλληνες πλοιοκτήτες  αφού ελέγχει στόλο που ξεπερνάει τα 100 πλοία μαζί με τα υπό ναυπήγηση. Πιο συγκεκριμένα ο αριθμός τους φθάνει τα 126 εκ των οποίων  21 είναι υπό ναυπήγηση. Από το 2002 έχει ναυπηγήσει περισσότερα από 100  πλοία σε συνολικά ναυπηγεία 12 διαφορετικά ναυπηγεία, σε Κορέα,  Ιαπωνία και Κίνα συνολικής αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  Είναι επικεφαλής τεσσάρων ναυτιλιακών εταιρειών και μία από αυτές  είναι εισηγμένη στη αμερικανική χρηματαγορά.
Η Dynacom  έχει στόλο από 54 δεξαμενόπλοια  ενώ έχει άλλα 14 υπό ναυπήγηση.
Η  «Sea Traders» έχει  στόλο με 41  πλοία. Από αυτά 39 είναι φορτηγά και δύο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Τα containerships  τα αγόρασε η εταιρεία την περασμένη άνοιξη,  έναντι 7,5 εκατ.δολαρίων το κάθε ένα.
Η Dynagas Ltd  διαχειρίζεται  10 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Από αυτά, τα έξι πλοία ανήκουν στην εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά, Dynagas LNG Partners. Επιπλέον η Dynagas Ltd  έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα για άλλα επτά LNG carriers.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.