15 Νοε 2017

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΜΥΛΕ για την καθυστέρηση μετάταξης των υπαλλήλων σε ΟΛΠ-ΟΛΘ










Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε σήμερα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, για μεγάλη  την καθυστέρηση των διαδικασιών για τη μετάταξη υπαλλήλων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο  υπουργός  εξέφρασε την επιφύλαξη, κατά πόσο οι ενδιαφερόμενοι για μετάταξη έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα αλλάξουν τα μισθολογικά τους κλιμάκια, στο μέτρο που θα προσαρμοστούν στα κλιμάκια αμοιβών που προβλέπονται για τον Δημόσιο Τομέα.
Οι συνδικαλιστές τόνισαν   ότι αυτό είναι θέμα επιλογής του κάθε υπαλλήλου.
Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να ζητήσει συνάντηση στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, για να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες του θέματος.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι το θέμα θα λυθεί,  έχει περάσει πάνω από ένας  χρόνος από την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.  Το αποτέλεσμα είναι να  υπάρχουν αντιδράσεις στο Μεγάλο Λιμάνι.
- Οι μετατάξεις, που θα ισχύσουν τόσο για τον ΟΛΠ όσο και για τον ΟΛΘ  ήταν αίτημα των ίδιων των εργαζόμενων το οποίο διεκδίκησαν μέσω της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.) και πέτυχαν την ικανοποίησή του μετά από ένα μήνα απεργιακών κινητοποιήσεων. Όμως δεν υλοποιείται αν και έχουν περάσει 14 μήνες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ.
- Στις  5 Ιουλίου 2017  ο ΥΝΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής φάνηκε να κάνει  το πρώτο βήμα για την επίλυση της υπόθεσης.   Πιο συγκεκριμένα,  απεύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς το προσωπικό του Οργανισμού βάσει των διατάξεων του άρθρου 11 του Ν.4404/2016, και, προκειμένου «να εκτιμηθεί, αλλά και να καθοριστεί με ακρίβεια ο μέγιστος αριθμός του προσωπικού της ΟΛΠ ΑΕ, που επιτρέπεται να μεταταγεί».
- Στο κείμενο τονίζει ότι  «η δήλωση αυτή, δεν συνιστά αίτηση για μετάταξη». Από τότε δεν υπήρξε καμία εξέλιξη επί του θέματος.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.