10 Οκτ 2017

Μεγάλη καθυστέρηση από την κυβέρνηση για τις μετατάξεις των υπαλλήλων ΟΛΠ - ΟΛΘ

Ομιχλώδες παραμένει τα τοπίο όσον αφορά τις μετατάξεις υπαλλήλων του ΟΛΠ και ΟΛΘ. Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ότι το θέμα θα λυθεί, έκλεισε χρόνος από την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, αλλά... λάδι πολύ και τηγανίτα τίποτα. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν αντιδράσεις στο Μεγάλο Λιμάνι.

- Η διαδικασία καθυστερεί. Το πρώτο δεδομένο.
- Οι μετατάξεις, που θα ισχύσουν τόσο για τον ΟΛΠ όσο και για τον ΟΛΘ ήταν αίτημα των ίδιων των εργαζόμενων το οποίο διεκδίκησαν μέσω της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.) και πέτυχαν την ικανοποίησή του μετά από ένα μήνα απεργιακών κινητοποιήσεων. Όμως δεν υλοποιείται αν και έχουν περάσει 14 μήνες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ.
- Στις 5 Ιουλίου ο ΥΝΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής φάνηκε να κάνει το πρώτο βήμα για την επίλυση της υπόθεσης. Πιο συγκεκριμένα, απεύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς το προσωπικό του Οργανισμού βάσει των διατάξεων του άρθρου 11 του Ν.4404/2016, και, προκειμένου «να εκτιμηθεί, αλλά και να καθοριστεί με ακρίβεια ο μέγιστος αριθμός του προσωπικού της ΟΛΠ ΑΕ, που επιτρέπεται να μεταταγεί».
- Στο κείμενο τονίζει ότι «η δήλωση αυτή, δεν συνιστά αίτηση για μετάταξη». Από τότε δεν υπήρξε καμία εξέλιξη επί του θέματος.
«Όπως είναι γνωστό το 2016 όταν ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση των ΟΛΠ και ΟΛΘ , η κυβέρνηση υποσχέθηκε και νομοθέτησε για μετατάξεις σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα , των υπαλλήλων εκείνων που δεν επιθυμούσαν να συνεχίσουν στους ιδιωτικοποιημένους ΟΛΠ και ΟΛΘ. Τόσο ο κ. Δρίτσας όσο και ο σημερινός υπουργός κ. Π. Κουρουμπλής, υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους και στα συνδικαλιστικά τους όργανα ότι θα προωθήσουν τις μετατάξεις σύμφωνα με το Ν. 4404/2016 άρθρο 11» επισημαίνουν στελέχη της ελληνικής λιμενικής βιομηχανίας στο newmoney.gr και συνεχίζουν:
«Ένα και πλέον χρόνο μετά το Υπουργείο έχει ξεχάσει πλήρως τις νομοθετημένες υποσχέσεις του και βέβαια οι εργαζόμενοι αισθάνονται το λιγότερο απαξιωμένοι και ξεχασμένοι, από τον Υπουργό, που ενώ έβγαλε πριν λίγους μήνες μια άτυπη πρόσκληση ενδιαφέροντος η οποία ήταν και παράτυπη και όχι σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, ως σήμερα τηρεί σιγήν ιχθύος και κατά πολλούς ίσως και ενοχή, καθώς δεν έχουν εκδοθεί και υπογραφεί οι σχετικές ΚΥΑ όπως απαιτεί ο νόμος» και καταλήγουν:
«Τελικά θα πουν την αλήθεια σε αυτούς που τους έταξαν και νομοθέτησαν μετατάξεις στους ιδιωτικοποιημένους οργανισμούς και των οποίων ο αριθμός τους δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος;
Ο χρόνος τρέχει, τίποτα δεν φαίνεται στον ορίζοντα και οι εργαζόμενοι είναι το λιγότερο απογοητευμένοι από αυτή την τακτική του υπουργείου Ναυτιλίας».

ΠΗΓΗ: νεςμονευ.γρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.