18 Οκτ 2017

AHHIC: Έσπασε το φράγμα των 2.000 ασφαλισμένων πλοίων σε 15 μήνες




 
Ο διευθύνων σύμβουλος της AHHIC Ηλίας Τσακίρης με τον πρόεδρος της εταιρείας  Vincent Solarino



Με  ρυθμούς  ταχύτερους από το αναμενόμενο αναπτύσσεται η ναυτασφαλιστική εταιρεία American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC) Ltd η οποία είναι απόρροια της συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Αμερικάνων τεχνοκρατών.
Πριν από λίγες ημέρες συνεδρίασε στη Λεμεσό το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας υπό την προεδρία του Vincent Solarino όπου κατεγράφησαν τα στοιχεία που καταδεικνύουν αποδεικνύουν  την αλματώδη ανάπτυξή της.

Μέσα σε μόλις  μήνες λειτουργίας της έφθασε να έχει ασφαλισμένα περισσότερα από 2.000 πλοία αριθμός κατά 33% μεγαλύτερος από τους αρχικούς στόχους. Αύξησε το επιπλέον εισόδημα-  premium income αυξήθηκε κατά 39% τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ενώ ο τρέχων δείκτης απωλειών διαμορφώνεται στο 56,17%.
Στόχος της είναι το 2020 να έχει  ασφαλισμένα 4.000 πλοία.
Πριν από έναν περίπου χρόνο Έλληνες και Αμερικάνοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μία ισχυρή ναυτασφαλιστική εταιρεία η οποία στοχεύει να πρωταγωνιστήσει. Πρόκειται για την American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC) Ltd που δραστηριοποιείται σε όλα τα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα.
 Αποτελεί σύμπραξη μεταξύ του πανίσχυρου  American P&I Club και της ελληνικών συμφερόντων Hellenic Hull Management, στην οποία συμμετέχουν και  γνωστά ελληνικά εφοπλιστικά ονόματα. Σκοπός της είναι η κάλυψη όλων των κινδύνων σκάφους και μηχανής των πλοιοκτητών διεθνώς. Είναι η πρώτη ναυτασφαλιστική εταιρεία στην περιοχή της, που πληρoί όλες τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας της Eυρωπαϊκής οδηγίας Solvency II.
Οι αμερικάνοι επέλεξαν να αναθέσουν την υλοποίηση του ναυτιλιακού αυτού επιχειρήματος, παγκόσμιας ευρύτητας και ισχύος σε έναν έλληνα.  Πρόκειται για τον Ηλία Τσακίρη ο οποίος από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου  έχει αναλάβει τη λειτουργία και διαχείριση της νέας εταιρείας,  επικεφαλής στελεχών που είναι   πιστοποιημένα και έμπειρα. Τα λόγια του προέδρου  της American Hellenic Hull Insurance, Vincent Solarino αποτυπώνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο γιατί οι αμερικάνοι επέλεξαν τον Ηλία Τσακίρη:
«Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε βρει καλύτερο μάνατζερ να τρέξει το εγχείρημα αυτό». Τίτλος τιμής για τον έλληνα μάνατζερ ο οποίος έχει μαζί του, στο πλευρό του, στενούς και έμπιστους συνεργάτες που ανήκουν   την ομάδα της Hellenic Hull Management.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.