14 Οκτ 2017

Γ.Πλατσιδάκης: «Η ναυτιλία δεν είναι η ίδια υπεύθυνη για τα καύσιμα που χρησιμοποιεί»






Η «πράσινη ναυτιλία» είναι η νέα πραγματικότητα. Όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο φαίνονται. Το ποιος θα επωμιστεί το κόστος της «πράσινης ναυτιλίας» είναι το μεγάλο ερώτημα το οποίο τέθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης  της Εκτελεστικής και Τεχνικής Επιτροπής της   Διεθνούς  Ένωσης Πλοιοκτητών Πλοίων Μεταφοράς Χύδην Ξηρού φορτίου (Intercargo) που πραγματοποιήθηκε στο  Ίδρυμα Ευγενίδη.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Intercargo, Γιάννης Πλατσιδάκης «η ναυτιλία χύδην ξηρού φορτίου  είναι ο πιο ανταγωνιστικός, ο πιο αποδοτικός, ο λιγότερο κοστοβόρος για την κοινωνία και πιο φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος μεταφοράς φορτίων» και προσέθεσε:
 «Η  ναυτιλία δεν είναι η ίδια υπεύθυνη για τα καύσιμα που χρησιμοποιεί, τα οποία παράγονται από τα διυλιστήρια στη στεριά» ενώ άφησε να εννοηθεί ότι  και ο ναυλωτής  πρέπει να αναλάβει ένας μέρος του κόστους  για τους ρύπους.
Ο Γ.Πλατσιδάκης,  υπογράμμισε  ότι  «μία υπέρμετρη επιβάρυνση του κλάδου θα πλήξει την ανταγωνιστικότητά του και θα επηρεάσει το κόστος μεταφοράς των προϊόντων» ενώ τόνισε ότι  εν όψει της χρήσης καυσίμου μειωμένου θείου (0,5%) από το 2020,  «είναι αναγκαίο να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα του».
 Η  Intercargo  συμβάλλει ενεργά και ουσιαστικά  στην προσπάθεια μείωσης των εκπομπών αερίων ρύπων στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.