30 Οκτ 2017

Χρ. Λαμπρίδης: Πίστωση 8 εκ. ευρώ για το λιμάνι της Κω






Τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να στηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται, για να αντιμετωπιστούν σε σύντομο χρόνο τα προβλήματα που προέκυψαν από τον σεισμό στο λιμάνι της Κω, εξέφρασε ο   Γενικός Γραμματέας Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας Χρήστος Λαμπρίδης ο οποίος επισκέφθηκε το νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.


Ειδικότερα ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συνολικής αποκατάστασης του λιμένα της Κω εξασφαλίσθηκε πίστωση 8 εκατομμυρίων ευρώ  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ η Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών διενήργησε δύο διαγωνισμούς που βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης για τις:
α) Μελέτες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017» προϋπολογισμού 325.000 ευρώ  και
 β) Γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες για την αποκατάσταση των ζημιών λιμένα Κω που προκλήθηκαν από το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης. Με την ολοκλήρωση των μελετών  και σε διάστημα λίγων μηνών θα πραγματοποιηθεί ανοικτός διαγωνισμός για τη δημοπράτηση των έργων.

Επίσης αποφασίστηκε να υπάρξει στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, αλλά και με τον ανάδοχο του έργου, όταν προκύψει, ώστε οι εργασίες αποκατάστασης να υλοποιηθούν με τρόπο που θα εξασφαλίσει την κατά το δυνατό μεγαλύτερη λειτουργικότητα του λιμανιού, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην εξυπηρέτηση της ακτοπλοΐας.


Αναφορικά με την προοπτική ανάπτυξης και επέκτασης των υποδομών του λιμανιού, ο κ. Λαμπρίδης δήλωσε τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και υπηρεσιών συναρμόδιων Υπουργείων, να δώσουν κατευθύνσεις στο μελετητή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ώστε να συντομεύσει ο χρόνος έγκρισης των προτεινόμενων επεκτάσεων από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).


Ο κ. Λαμπρίδης επισκέφθηκε  και   το λιμάνι του Μαστιχαρίου, όπου μαζί με τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Κοκκαλάκη και τον Λιμενάρχη Κω , Αντιπλοίαρχο κ. Γιαλελή επιθεώρησε τα νέα έργα του λιμένα, τα οποία και ολοκληρώθηκαν, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τη σύνδεση της Κω με γειτονικά νησιά της Δωδεκανήσου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.