17 Απρ 2019

ShipMoney: Καινοτόμες λύσεις πληρωμών για όλα τα πληρώματα στον στόλο της Tsakos

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα ιδιόκτητα πλοία του Ομίλου Tsakos και πιο συγκεκριμένα στην Tsakos Columbia Shipmanagement θα λαμβάνουν πλέον τη μισθοδοσία τους ηλεκτρονικά, σε αντίθεση με το προηγούμενο μοντέλο «Cash-to-Master», βάσει της πρόσφατα υπογεγραμμένης συμφωνίας με την ShipMoney, τον παγκόσμιο προμηθευτή ναυτιλιακών πληρωμών.

Η συμφωνία σημαίνει ότι τα μέλη του πληρώματος θα έχουν πλήρη έλεγχο και πρόσβαση στους μισθούς τους κατά τηv διάρκεια παραμονής τους στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου αποστολής και του νομίσματος των εμβασμάτων που αποστέλλουν στην πατρίδα τους. Επίσης, θα μειώσει δραματικά την ανάγκη για μεγάλα ποσά μετρητών που θα παραδίδονται στα πλοία και θα εξαλείψει την ανάγκη για την Τσάκος Columbia Shipmanagement να διαχειρίζεται τις μεμονωμένες πληρωμές πληρωμάτων που αποστέλλονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς της χώρας προέλευσης τους.
Στο τελευταίο συμβόλαιο με την εταιρία διαχείρισης πλοίων με έδρα την Ελλάδα θα δούμε τα προϊόντα της ShipMoney να υλοποιούνται στο στόλο των 90 πλοίων που αποτελούνται από δεξαμενόπλοια, πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και πλοία ξηρού φορτίου, μετά από επιτυχή δοκιμή.
Ο Χάρης Κατσιπουλάκης, Οικονομικός Διευθυντής της Tsakos Columbia Shipmanagement, τόνισε μεταξύ άλλων: «Το πλήρωμά μας είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο που διαθέτει σήμερα η εταιρεία μας. Χρησιμοποιώντας της υπηρεσίες της ShipMoney, κατορθώσαμε να απλοποιήσουμε σημαντικά και κατ´ επέκταση να επιταχύνουμε τις διαδικασίες πληρωμής των πληρωμάτων μας σε όλο τον στόλο, βελτιώνοντας την ασφάλεια στη μεταφορά χρημάτων, μειώνοντας τα κόστη, εξοικονομώντας ουσιαστικό χρόνο και εξασφαλίζοντας ένα νέο, συνολικό όφελος για κάθε ένα από τα αξιότιμα μέλη του πληρώματός μας αλλά και τις οικογένειές τους».
Ο Stuart Ostrow, Πρόεδρος της ShipMoney, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Tsakos Columbia Shipmanagement και μπορούμε να εισαγάγουμε το ηλεκτρονικό μας πρόγραμμα πληρωμών στο πλήρωμά του παγκοσμίως. Ένα από τα σημαντικά οφέλη για τη συμφωνία αφορά το συνάλλαγμα, το οποίο είναι συχνά ένα κρυφό κόστος για το πλήρωμα. Η πλειοψηφία του σημερινού πληρώματος είναι συμβεβλημένη και καταβάλλεται σε δολάρια ΗΠΑ και οι περισσότεροι εργοδότες αποστελλουν ατομικές πληρωμές σε συνάλλαγμα και σε μεμονωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς ναυτικών. Εάν ο τραπεζικός λογαριασμός του ναυτικού δεν είναι εκφρασμένος σε δολάρια, τότε η τράπεζα λήψης έχει τον πλήρη έλεγχο της μετατροπής από δολάρια ΗΠΑ στο νόμισμα του λογαριασμού του μέλους του πληρώματος.
«Μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας του 2017 έδειξε ότι οι τράπεζες είναι η πιο ακριβή επιλογή κατά τη μετατροπή του νομίσματος με μέσο κόστος περίπου 11%. Το Mobile Money προσέφερε τη λιγότερο ακριβή επιλογή σε λιγότερο από 4%. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας ενός μέλους του πληρώματος, αυτή η διαφορά θα μπορούσε να είναι σημαντική. Το ShipMoney είναι πραγματικά κερδοφόρο για την Tsakos Columbia Shipmanagement και τα μέλη του πληρώματός του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.