3 Απρ 2019

Τα οφέλη της συνεργασία της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων με το Νηολόγιο Παλάου

Tις δυνάμεις τους ένωσαν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο νηολόγιο στον κόσμο και η παλαιότερη ένωση θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη, για να υποστηρίξουν τον αυξανόμενο αριθμό ελληνικών πλοίων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, το Διεθνές Νηολόγιο του Palau (PISR) και η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (Hellenic Shortsea Shipowners Association, HSSA) με έδρα τον Πειραιά, υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία για την ενίσχυση των στενών δεσμών μεταξύ τους για την υποστήριξη των πλοίων μελών της EENMA που δραστηριοποιούνται στις θαλάσσιες μεταφορές μικρών αποστάσεων.
Η νέα αυτή συμφωνία βασίζεται στη στενή σχέση μεταξύ των δύο παρόχων υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών και θα προσφέρει στα μέλη της EENMA την εγγραφή πλοίων, την τεκμηρίωση και τις εγγραφές ναυτικών στην PISR με ειδικά, προνομιακά ποσοστά και προστιθέμενη αξία υπηρεσιών στο πλαίσιο της στενής αυτής συνεργασίας.
Ο Πάνος Κιρνίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της PISR, θεωρεί αυτή την συμφωνία ως ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση του μελλοντικού ρόλου των φορέων θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων στην περιοχή:
«Η EENMA είναι ένας μακροχρόνιος και ιδιαίτερα σεβαστός ναυτιλιακός οργανισμός στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η παλαιότερη ένωση θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη, με περισσότερα από 75 χρόνια φροντίδας των μελών της, αλλά έχει ισχυρή φωνή σε εθνικούς και διεθνείς ναυτικούς φορείς. Η φωνή της ΕΕΝΜΑ ακούγεται πάντα σε γενικά θέματα που αφορούν την Ελληνική ναυτιλία και έχει μεγάλη φήμη μέσα από τις σχέσεις της με το Ελληνικό Ναυτικό Επιμελητήριο και το Sustainable Shipping Forum (Forum Αειφόρου Ναυτιλίας)» επεσήμανε:
«Το Διεθνές Νηολόγιο του Palau είναι ο ιδανικός συνεργάτης της ΕΕΝΜΑ, διότι και οι δύο δραστηριοποιούμαστε στην ίδια περιοχή και κατανοούμε τις ανάγκες των ιδιοκτητών και των φορέων θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων. Όλες οι υπηρεσίες μας που βασίζονται στην τεχνολογία και την υποστήριξη των έμπειρων ελεγκτών μας, των ναυτικών επιθεωρητών, του τεχνικού προσωπικού και των εκπροσώπων μας θα είναι μέρος των υπηρεσιών που προσφέρονται στα μέλη της ΕΕΝΜΑ σε ειδικές τιμές. Αυτή θα είναι μια στενή συνεργασία που θα ωφελήσει όλους όσους συνδέονται με τη συμφωνία και θα υποστηρίξουμε τα μέλη της ΕΕΝΜΑ σε κάθε βήμα».
Από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Σημαντώνης, Πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ, επεσήμανε:
«Αυτή η συνεργασία σημαίνει ότι έχουμε μια στενή σχέση με τον Πάνο Κιρνίδη και το Διεθνές Νηολόγιο του Palau, καθώς και οι δύο εδρεύουμε στην ίδια πόλη. Τα μέλη της ΕΕΝΜΑ έχουν τώρα τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες του Palau International Ship Registry, που το έχουν καταστήσει ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα νηολόγια στον ναυτικό κόσμο. Αυτές είναι οι υπηρεσίες που χρειάζεται ο στόλος μας για να τον βοηθήσει να αναπτύξει και να διατηρήσει τις δραστηριότητές του σε μία από τις σημαντικότερες θαλάσσιες περιοχές. Η ΕΕΝΜΑ έχει καταστεί η ''ομπρέλα'' που καλύπτει τα μέλη της ελληνικής ναυτιλίας μικρών αποστάσεων και θέλουμε να έχουν τις καλύτερες και οικονομικότερες υπηρεσίες νηολόγησης που είναι διαθέσιμες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεργαζόμαστε με την PISR για να αναπτύξουμε μια σειρά από υπηρεσίες που είναι σχετικές και προσιτές και παρέχουν σημαντικά οφέλη. Έχουμε ένα ισχυρό ιστορικό υποστήριξης των μελών μας και θέλουμε να έχουν στη διάθεσή τους τις τελευταίες ψηφιακές υπηρεσίες νηολόγησης και υποστήριξης και να βλέπουμε τα μέλη μας να επωφελούνται από την εμπειρία αυτού του διεθνούς νηολογίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.