1 Απρ 2019

Μαρινάκης: Έκανε τη μεγαλύτερη συγχώνευση στον ναυτιλιακό κλάδο που έχει γίνει ποτέ από έλληνα εφοπλιστή στον NYSE.


Στην αμερικανική χρηματαγορά  του NYSE εισήλθε  την περασμένη Πέμπτη 28 Μαρτίου η  νέα ναυτιλιακή εταιρεία, Diamond S Shipping Inc, εισήλθε,. Η μετοχή της  άρχισε να διαπραγματεύεται στην  τιμή των  11 δολαρίων.

Η εταιρεία είναι το αποτέλεσμα μίας εκ των μεγαλύτερων  συγχωνεύσεων  εμπορικών στόλων  στην παγκόσμια εμπορική ναυτιλία και πιο συγκεκριμένα  των στόλων της Capital Product Partners LP, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και της DSS Holdings στην οποία μεγαλομέτοχος είναι ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross. H συνολική αξία του στόλου ανέρχεται στα  1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται δε για τη   μεγαλύτερη συγχώνευση στον ναυτιλιακό κλάδο που έχει γίνει ποτέ από έλληνα εφοπλιστή στον NYSE.
H Diamond αποτελεί εταιρεία spin off της Capital Product Partners LP, της DSS Holdings LP και άλλων θεσμικών επενδυτών, όπως οι China Investment Corp που είναι το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό fund της Κίνας, First Reserve Management και CarVal Investors που είναι ο επενδυτικός βραχίονας της Cargill.
Η συμφωνία δημιούργησε παγκοσμίως την 3η μεγαλύτερη εισηγμένη στο χρηματιστήριο ιδιοκτήτρια εταιρεία δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων του πετρελαίου και την 5η εισηγμένη εταιρεία δεξαμενόπλοιων σε χωρητικότητα μεταφοράς στόλου με 68 πλοία αξίας περίπου 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων και συνδυαστική καθαρή αξία -Net Asset Value 700 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η  Diamond S Shipping Inc (NYSE: DSSI) έχει στόλο που αποτελείται από  δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου και προϊόντων διύλισης. Δραστηριοποιείται στις διεθνείς ναυτιλιακές αγορές, στη θαλάσσια μεταφορά αργού πετρελαίου, διυλισμένου πετρελαίου και άλλων προϊόντων του πετρελαίου. Η DSSI διαθέτει και διαχειρίζεται έναν στόλο 68 πλοίων, μέσης ηλικίας 8,8 ετών, που αποτελείται από δύο είδη δεξαμενόπλοιων. Τα  16 εξ αυτών  είναι  μεταφοράς αργού πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων 15 πλοίων τύπου Suezmax και ενός πλοίου τύπου Aframax, και 52  μεταφοράς προϊόντων του πετρελαίου τύπου Medium Range (MR).
H DSSI είναι το προϊόν του συνδυασμού 43 πλοίων της DSS Holdings και 25 πλοίων που συνεισέφερε η Capital Product Partners. Η εταιρεία διαχείρισης της CPLP, η Capital Ship Management, θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα 25 πλοία που συνεισέφερε η CPLP στην DSSI και διαθέτει μακρά παράδοση στη ναυτιλία.
 «Η συγχώνευση με την CPLP μάς παρέχει ικανό μέγεθος για να ανταγωνιστούμε στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας στον χώρο της ενέργειας» δήλωσε ο Craig H. Stevenson Jr, διευθύνων σύμβουλος της Diamond S.
Ο Jerry Καλογηράτος, διευθύνων σύμβουλος της CPLP και μέλος του ΔΣ της Diamond S, τόνισε: «Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας  προσβλέπουμε στην επέκταση των στοιχείων του ενεργητικού μας με σύγχρονα πλοία, ναυλωμένα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, με απώτερο σκοπό την αύξηση των  ταμειακών ροών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.