11 Απρ 2019

Τσακίρης: Αναβαθμίζονται στον ΙΜΟ τα ναυτιλιακά κέντρα Πειραιά και Λεμεσού

Για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο (World Maritime University-WMU), του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙMO) ανοίγει τις πόρτες του στον κλάδο της ναυτασφάλισης μέσα από τη συνεργασία του με την American Hellenic Hull.

Ο Ηλίας Τσακίρης, Διευθύνων Σύμβουλος της American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC) επισφράγισε τη συνεργασία της εταιρείας με το World Maritime University (WMU), του ΙMO, σε μια άκρως επιτυχημένη κοινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  στην έδρα του Πανεπιστημίου στη Σουηδία.
Ειδικότερα, μοιράστηκε με νέους επαγγελματίες του κλάδου της ναυτιλίας απ΄όλο τον κόσμο την πολύτιμη γνώση και την πολυετή εμπειρία του στον τομέα της ναυτασφάλισης και τους έκανε κοινωνούς του ιδιαίτερα σημαντικού ρόλου που κατέχουν οι υπηρεσίες που περικλείουν τον χώρο της ναυτιλίας. Την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι φοιτητές απηύθυναν ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της ναυτασφαλιστικής αγοράς και τα ζητήματα που αναδύονται από τους νέους κανονισμούς του  ΙΜΟ.
tsakiris2
Ο Ηλίας Τσακίρης, ο καθηγητής  Γ. Θεοχαρίδης και η πρόεδρος του Πανεπιστημίου κα Cleopatra Doumbia – Henry, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντησης, ανέπτυξαν τον προβληματισμό γύρω από τις νέες τάσεις στη ναυτιλία και τη ναυτασφάλιση, αλλά και τα πεδία της μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ της AHHIC και του WMU.
Η American Hellenic Hull είναι η μοναδική εταιρεία ασφάλισης σκάφους και μηχανής η οποία συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας. Ωστόσο είναι γεγονός πως πρωτοβουλίες σαν αυτή τοποθετούν υψηλά τη ναυτασφάλιση σε παγκόσμιο επίπεδο, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τα ναυτιλιακά κέντρα (clusters) Πειραιά και Λεμεσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.