15 Φεβ 2019

TEN: Μακροχρόνια ναύλωση για δύο νεότευκτα tankers ύψους 300 εκ. δολ.






Tην υπογραφή συμβολαίων για τη ναυπήγηση δύο suezmax  crude δεξαμενόπλοιων ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά, Tsakos  Energy Navigation. Τα δύο πλοία μόλις παραδοθούν  μπαίνουν σε μακροχρόνια χρονοναύλωση διάρκειας από πέντε έως 12 μήνες maximum. Ναυλωτής είναι μία από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες. Τα αναμενόμενα έσοδα είναι από 110 εκατομμύρια δολάρια το λιγότερο έως 300 εκατομμύρια το περισσότερο.

«Είμαστε πολύ περήφανοι  που ενισχύσαμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας με ένα από  τους μεγαλύτερους παγκοσμίως ενέργεια που ενδυναμώνει την ΤΕΝ στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία» δήλωσε ο COO  της ΤΕΝ Γιώργος Σαρόγλου:
«Το τελευταίο κεφάλαιο στην  πολιτική ανάπτυξης της ΤΕΝ, η ποία έχει παραλάβει ήδη 15 νεότευκτα πλοία, που είναι ναυλωμένα, υπογραμμίζει την στρατηγική της εταιρείας να μεγαλώσει με  υπευθυνότητα  ενώ παράλληλα ενισχύει τις  ταμειακές ροές του στόλου για τα επόμενα χρόνια»
Το 2018 η ΤΕΝ γιόρτασε τα 25 χρόνια από την είσοδό της στη χρηματιστηριακή αγορά πρώτα του Όσλο και στη συνέχεια της Νέας Υόρκης από το 2002.
Η εταιρεία ολοκλήρωσε τον περασμένο Οκτώβριο το μεγαλύτερο ναυπηγικό της πρόγραμμα που περιελάμβανε 15 πλοία,  δεξαμενόπλοια και LNG. Ο στόλος της ΤΕΝ αποτελείται από 65 πλοία συνολικής χωρητικότητας 7,2 εκατομμυρίων τόνων εκ των οποίων τα 63 είναι δεξαμενόπλοια και δύο LNG.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.