25 Φεβ 2019

Βαφειάς: Νέος επενδυτής εισήλθε στην εισηγμένη StealthGas

Κοινοπραξία με επενδυτή το όνομα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, έκανε ο Χάρης Βαφειάς με την StealthGas ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο επενδυτικό πλαίσιο στην κλάδο των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου-LPG. Ο επενδυτής αγόρασε το 49,9% σε δύο πλοία της εταιρείας ως πρώτο βήμα της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Με τη συμφωνία αυτή η StealthGas έχει πρόσβαση σε νέα κεφάλαια για την ανάπτυξη σε εποχές που η χρηματοδότηση μέσω της κεφαλαιαγοράς δεν είναι ελκυστική.
Η χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση της StealthGas ανέρχεται στα 138 εκατομμύρια δολάρια με την αξία του στόλου της να εκτιμάται από ναυλομεσιτικούς οίκους άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Η εταιρεία μέσα στο 2018 παρουσίασε αύξηση τζίρου, αύξηση ρευστότητας , μείωση δανεισμού και μικρής ζημιάς ύψους 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ειδικότερα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6,5% φθάνοντας στα 164,3 εκατομμύρια δολάρια το 2018 από 154,3 εκατομμύρια το 2017. Επίσης αυξήθηκε η ρευστότητα της εταιρείες κατά 13 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το 2017, φθάνοντας τα 65 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, οι ζημιές περιορίστηκαν μόλις στις 100 χιλιάδες δολάρια από 5,4 εκατομμύρια δολάρια.
Μέσα στο 2018 η StealthGas ολοκλήρωσε το τεράστιο ναυπηγικό της πρόγραμμα με την παραλαβή του 27ου και τελευταίου της σειράς LPG. Το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας μέσω των ναυπηγήσεων αφορά την πλήρη ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του στόλου της που άρχισε το 2011. Τα πλοία ναυπηγήθηκαν σε ιαπωνικές γιάρδες και έξι σε ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας.
Η StealthGas Inc. Έχει στόλο από πλοία LPG μεταφοράς υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου- liquefied petroleum gas (LPG). Έχει στόλο από 49 πλοία LPG.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.